Hot News
Crimeea, un bun venit acasă! Istoria e făcută de oameni
18/03
Un eveniment de mare impact public
19/03

Aleksei Kudrin, prognoză privind economia americană

Foto: TASS

În plan economic, Statele Unite vor domina lumea în următorii 40 de ani, după care, inevitabil, vor slăbi, a apreciat șeful Curții de Conturi a Rusiei, Aleksei Kudrin.

”Economia este o nouă sferă de răzobi. În ultimă instanță, totul va conduce la slăbirea Statelor Unite, dar, deocamdată, în următorii 40 de ani, SUA vor domina, totuși”, a spus Kudrin invitat la emisiunea ”Moscova. Kremlin. Putin” a postului de televiziune ”Rossia 1”.

În opinia lui, pe parcursul acestor 40 de ani, în chestiuni de natură economică, guvernul SUA va avea un comportament egoist. ”Vor fi mult mai egoiști pe piețele mondiale”, a subliniat Kudrin.

Venind în completarea acestor declarații, agenția RIA Novosti menționează că, în ianuarie, publicația Business Today, a scris, citând prognozele firmei britanice de studii și analize Standard Chartered, că Statele Unite vor pierde supremația și, până în 2030 vor coborî pe locul trei în topul țărilor, după nivelul Produsului Intern Brut.

Același studiu aprecia că primul loc al clasamentului va fi ocupat, chiar din 2020, de China, al cărei PIB în expresie nominală, va atinge 64,2 trilioane de dolari. Locul doi va reveni Indiei, cu 46,3 trilioane de dolari, pe ultima treaptă a podiumului situându-se SUA, cu 31 trilioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114