Hot News
Un eveniment de mare impact public
19/03
Corneliu Vlad: Rusia-China, caldă prietenie într-un război rece
19/03

Rusia a răspuns solicitării NATO de a înapoia Crimeea

Locuitorii Crimeii sărbătoresc cea de-a cincea aniversare a aderării la Federația Rusă. Foto: ura.news

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a cerut NATO și UE să recunoască intrarea Crimeii în componența Rusiei și să accepte faptul că locuitorii Crimeii au făcut în mod conștient alegerea lor.

Declarația respectivă este publicată pe site-ul web al Ministerului de Externe.

Misiunea diplomatică a remarcat faptul că opinia publică occidentală nu înțelege ceea ce doresc locuitorii peninsulei. Potrivit Ministerului de Externe, Uniunea Europeană nu vrea să vadă îmbunătățirea nivelului de trai în regiune și încearcă să „acumuleze puncte politice”, criticând ceea ce se întâmplă în Crimeea.

„Ar fi de dorit ca UE și NATO să nu mai se angajeze în jocurile politice și să asculte în cele din urmă vocea poporului din Crimeea. Este timpul să fie recunoscută alegerea democratică făcută de populația din Crimeea și Sevastopol și să fie luate în considerație schimbările pozitive din viața ei în cadrul Federației Ruse, așa cum au făcut deja mulți reprezentanți neafiliați ai cercurilor publice și politice ale țărilor occidentale „, au concluzionat diplomații ruși.

La 18 martie, cu ocazia celei de-a cincea aniversări ale aderării Crimeii la Rusia, NATO a cerut Moscovei să returneze regiunea sub controlul Kievului. Alianța este preocupată de încălcarea drepturilor omului în peninsula, în raport cu minoritățile naționale și condamnă creșterea puterii militare rusești, construirea Podului Crimeii și arestarea marinarilor ucraineni în urma incidentului din strâmtoarea Kerci din noiembrie 2018.

Crimeea a devenit parte a Rusiei la 18 martie 2014, ca urmare a unui referendum. Kievul nu recunoaște rezultatele votului și numește peninsula drept ”teritoriul ocupat”. Moscova insistă asupra faptului că procedura a fost conformă cu dreptul internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102