Hot News
Ce înseamnă retragerea președintelui Nazarbaev
20/03
A doua jumătate a lunii martie, determinantă pentru rublă
21/03

Cât costă cea mai scumpă casă din Rusia

Foto: pixabay.com

Experții Centrului de studii ȚIAN au analizat, în preajma ”sezonului fierbinte”, situația de pe piața imobiliară suburbană și au alcătuit un clasament al costurilor. Cea mai scumpă vilă a fost găsită în Regiunea Moscova, dar printre primele clasate se regăsesc case din Kaluga, Tver, Crimeea și Samara, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Monitorizarea s-a bazat pe cele mai scumpe oferte de pe respectivul segment de piață. În anii anteriori, pozițiile fruntașe au fost ocupate, prin tradiție, de Regiunea Moscova, de Sankt-Petersburg și de stațiunile la Marea Neagră. Anul acesta însă, au apărut concurenți neașteptați. Deși, cea mai scumpă vilă se află tot în Regiunea Mosova, în complexul rezidențial Grădinile Mayendord, situat pe șoseaua Rubliovo-Uspensk.

”Proprietatea costă 75 milioane de dolari sau 4,95 miliarde de ruble”, precizează analiștii. Calculat la metrul pătrat, prețul nu mai pare atât de impresionant – 260.000 de ruble (3562 de euro), comparativ cu noile construcții din categoria business-class din Moscova. Oricum, cea mai scumpă reședință din Rusia are o suprafață de 19.000 de metri pătrați, 24 de dormitoare și o piscină de 50 de metri. În plus, imobilul este dotat cu o sală de bowling, una de spa și un teren de mini-golf. Un activ valoros este și bucata de pădure de trei hectare, pe teritoriul căreia se află reședința.

Locul secund îl ocupă tot Regiunea Moscova, unde, pentru 2,31 miliarde de ruble (31,6 milioane de euro), a fost scoas la vânzare un imobil în stil gotic. Cu o suprafață de 2500 metri pătrați, vila este dotată cu ferestre din sticlă blindată, dar și cu un sistem de securitate performant.

Surprinzător, pe locul trei a fost plasată o vilă din regiunea Kaluga, unde cea mai scumpă casă din zona, dar și din țară, se află în satul Nikolskoe. Proprietarul este dispus să-și vândă locuința de peste 1000 de metri pătrați pentru 990 milioane ruble (13,6 milioane de euro).” Este vorba despre o clădire istorică din secolul al 18-lea, restaurată. Interioarele sunt realizate în stilul loft, după proiectul designerului american Steph-Albert Botma”, descriu experții locuința, evidențiind alt element forte al ofertei – teritoriul din jurul casei, un adevărat parc de 10 hectare.

Următoarele trei locuri au revenit Republicii Crimeea (o casă cu suprafața de 1290 metri pătrați, așezată pe versantul unui munte, la 300 de metri de mare și evaluată la 837,75 milioane de ruble/11,5 milioane de euro), Sankt-Petersburg (pentru 800 milioane de ruble se propune o vilă fără finisaj exterior, cu o suprafață de puțin peste 2000 de metri pătrați și situată pe Insula Kamennîi) și regiunea Krasnodar (pentru 792 milioane de ruble, un locuitor din Soci a evaluat o reședință cu două etaje, cu lift propriu și ieșire spre o plajă privată, construită în 2018 în stil hi-tech).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208