Hot News
CUGETĂRI – Cartea Patriarhului Kirill, lansată la Sighetu Marmaţiei
26/03
Corneliu Vlad: Iarasi “un nou început” in relațiile ruso-americane
27/03

Kosaciov: Niciun proiect de lege al SUA nu va afecta legăturile dintre Rusia și Venezuela

Foro: RIA Novosti

Camera Reprezentanților a Congresului SUA a aprobat „Legea privind combaterea amenințării Rusiei în Venezuela”, conform căreia se propune ”combaterea” influenței Rusiei în această țară și în emisfera vestică, în general, scrie în ”Rossiiskaia Gazeta” Konstantin Kosaciov, președintele Comitetului pentru Relații Internaționale a Consiliului Federației, camera superioară a Parlamentului rus.

Înțeleg că mulți o percep deja aproape ca o normă – spun ei, nu e primul și nu e ultimul act de acest fel. Cu toate acestea, pentru a înțelege toată absurditatea și cinismul unui asemenea act legislativ, aș sugera să ne imaginăm reacția „comunității mondiale” în interpretarea sa occidentală (adică reacția Occidentului însuși și a statelor dependente de acesta), dacă Rusia ar fi adoptat o lege pentru a combate influența Statelor Unite, să spunem, în Ucraina.

Mai mult decât atât, nimeni nu ar nega existența unei astfel de influențe – de la distribuirea faimoaselor „cookie-uri” pe Maidan de către reprezentantul Departamentului de Stat (Victoria Nuland – n.r.), la ședințele guvernului ucrainean în prezența lui J. Biden și furnizarea de arme letale – toate acestea nu sunt doar o influență, ci un control extern direct.

Dar, însăși adoptarea unui astfel de act rusesc, fără îndoială, ar duce la oroarea prefăcută a tuturor celor care acum nu sunt în niciun caz stânjeniți de o lege americană similară.

Bineînțeles, niciun act legislativ american nu va afecta dezvoltarea relațiilor noastre cu Venezuela. Sancțiunile cu care sunt amenințate entitățile juridice ruse și așa acționează împotriva lor, în numeroase alte dosare. În general, sancțiunile americane s-au transformat ele însele atât de mult într-un fond natural ale oricărei activități internaționale, încât trebuie, pur și simplu, luate în considerare ca un fenomen meteorologic sau un fond de radiații, fără a reduce activitatea în sine.

În plus, Congresul SUA a trebuit să răspundă, cu ceva anti-rusesc deschis, la eșecul legat de raportul lui Mueller. Nu e întâmplător și faptul că, aproape în același timp, a fost adoptat un proiect de lege menit să contracareze furnizarea de energie rusească Europei. Tema venezueleană a venit, de asemenea, la îndemână. De aceea a și apărut un act care, prin esența lui, vorbește despre „împiedicarea interferenței rusești în intervenția americană” în afacerile Venezuelei. Pentru că toate documentele americane privind Siria, Iran sau Ucraina etc. spun tocmai despre acest lucru: nu ne împiedicați să intervenim în afacerile altora! „Noi suntem excepționali”.

Dar, în dreptul internațional nu există și nici nu trebuie să existe excepții. Aici se deosebește dreptul internațional de „ordinea bazată pe reguli”, pe care americanii și grupul lor de sprijin din Europa o visează de câtva timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875173