Hot News
Băncile rusești se conectează la analogul chinez al sistemului SWIFT
28/03
Companiile petroliere îngheață prețul la carburanți
28/03

Mâncare pentru pensionari

Foto: ng.ru

Pe rafturile magazinelor și-ar putea face curând apariția produse vitaminizate cu mențiunea ”pentru persoane în vârtă”, anunță cotidianul ”Izvestia”. Ele vor fi ori sub formă deja preparată, ori nu vor necesita eforturi deosebite pentru preparare. Rețetele unor astfel de produse se prelucrează deja la Centrul Federal de Studii Alimentre (FIȚ), dar experții nu cred că noutatea se va bucura de mare succes printre pensionari.

Se lucrează deja la rețetele ”produselor pentru bătrâni”, spune directorul științific al FIȚ, Viktor Tutelian. ”Poate fi vorba despre un amestec de proteine, sau preparate congelate din legume. Fată de ceaea ce se găsește acum în magazine, ele se vor deosebi prin aportul sporit de vitamine”, a precizat cercetătorul.

Producția de preparate ”fastfood pentru bătrâni” va fi asigurată de companii private, a căror listă nu este încă definitivată, a adăugat Tutelian.

Rusia are potențial pentru producerea unor mâncăruri îmbogățite cu vitamine și destinate pensionarilor, esențial este însă ca ele să fie accesibile ca preț, a comentat Dmitri Leonov, de la asociația Rusprodsoiuz. Trebuie să lansăm pe piață un produs nou, de calitate, la un preț mic.

În condițiile unei puteri de cumpărare destul de scăzute, iar, din acest punct de vedere, pensionarii reprezintă cea mai vulnerabilă categorie socială, un astfel de produs poate deveni rentabil numai în condițiile introducerii unor facilități financiare pentru firmele producătoare. Fie subvenții din partea statului, reduceri de taxe sau altele”, a apreciat interlocutorul cotidianului ”Izvestia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126