Hot News
Nikolai Gogol – un diamant spiritual rusesc! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
04/04
Aceasta este emisfera noastră: SUA amenintă Rusia
04/04

Câți bani asigură un trai decent în Rusia

Rosstat, Institutul Național de Statistică al Rusiei a efectuat un sondaj pentru a afla de câți bani are nevoie o familie pentru trăi de la o lună la alta. Din răspunsurile primite a reieșit că o familie de nivel mediu s-ar descurca cu 58.500 de ruble pe lună (circa 900 de dolari). Totodată, 79,5% dintre persoanele participante la chestionar au recunoscut că întâmpină dificultăți când trebuie să cumpere necesarul zilnic.

Mai mult de jumătate dintre familiile din Rusia (53%) au anunțat că nu pot face față cheltuielilor neprevăzute, cum ar fi acoperirea necesarului financiar pentru reparații urgente în casă sau înlocuirea obiectelor de utilizare îndelungată și plata serviciilor medicale urgente.
În altă ordine de idei, numai 10,1% dintre familii își permit să pună pe masă, cel puțin o dată la două zile, preparate din carne, pui, pește, iar 21,1% pot consuma tot anul fructe și legume proaspete.

Cotidianul RBK amintește că, începând din 2014, veniturile reale ale rușilor au scăzut cu aproape 11%. La începutul anului 2019, indicatorul s-a menținut pe același trend descendent: în ianuarie, veniturile reale s-au redus cu 1,3% comparativ cu perioada de referință din 2018.
Venind, oarecum, în completare, cotidianul Rossiiskaia Gazeta, informează, citând un studiu al experților Avito, că, la nivel național, salariul mediu a crescut cu 5,5% în decursul unui an. Totuși, în primul trimestru al acestui an, s-a produs o reducere de 0,3%. Potrivit aceleiași surse, salariu mediu în Rusia este de 36.600 de ruble pe lună (500,2 de euro).

În ceea ce privește piața muncii, cele mai solicitate au fost ofertele de vânzători, producători, transportatori, constructori și lucrători în domeniul auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065