Hot News
Câți bani asigură un trai decent în Rusia
04/04
Eveniment inedit la bordul unui submarin rusesc
05/04

Aceasta este emisfera noastră: SUA amenintă Rusia

Foto: RIA Novosti/Reuters

Statele Unite au amenințat Rusia că vor contracara influența acesteia în Cuba, Venezuela și, în general, în toată emisfera occidentală. Acest lucru a fost declarat de către șeful Departamentului de Stat, Mike Pompeo. La rândul său, Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că poziția Statelor Unite, cu privire la Venezuela, zdruncină bazele dreptului internațional. Kremlinul a subliniat, de asemenea, că țările terțe nu ar trebui să se agite în legătură cu relațiile bilaterale ale Rusiei cu oricare alt stat.

Casa Albă se va opune creșterii influenței Rusiei în Cuba, Venezuela și, în general, în toată emisfera vestică, a promis șeful Departamentului de Stat, Mike Pompeo.

„Este păcat că administrația anterioară a Statelor Unite a permis Rusiei să-și răspândească influența în Cuba și în toată emisfera occidentală. Suntem preocupați foarte mult să o reparăm. Venezuela este unul dintre aceste locuri, dar, vedem [influența Rusiei] în alte locuri. Voi merge în această regiune, săptămâna viitoare, pentru a vorbi despre această amenințare,” a spus secretarul de stat.

El a mai spus că s-a adresat anterior Moscovei, cu un apel de a „pleca” din emisfera vestică, transmite TASS.

”Am încercat să conving [partea rusă] că [Venezuela] nu este în interesul lor, dar nu am reușit. Acum vom folosi alte mijloace pentru ca Venezuela să obțină o democrație meritată, fără influența negativă a Cubei și a Rusiei „, a declarat șeful departamentului diplomatic american.

La rândul său, șeful Consiliului Economic Național al Statelor Unite, Lawrence Cadlow, a anunțat că Washingtonul a pregătit un plan de ajutorare a Venezuelei în cazul plecării președintelui Republicii, Nicolas Maduro.

La rândul său, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că poziția SUA vizavi de Venezuela contribuie la instalarea spiritului de samovolnicie.

„Se zdruncină fundamentele dreptului internațional și, astfel, se creează o situație care nu contribuie la dezvoltare”, a spus diplomatul rus. El a adăugat că politica actuală a Casei Albe față de Venezuela creează o „tentație” pentru SUA de a efectua astfel de experimente și în alte țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048