Hot News
Paște fericit! (VIDEO)
27/04
Când și cât doarme președintele Putin
28/04

În urma diversiunii, calitatea petrolului va fi controlată

Foto: RIA Novosti

La recomandarea premierului Dmitri Medvedev, ministrul rus al energiei, Aleksandr Novak, a creat o comisie interdepartamentală care se va ocupa de încălcarea indicatorilor de calitate ai petrolului transportat prin oleoductul ”Drujba”, informează agenția TASS.

”Din comisie vor face parte directorii și adjuncții organelor federale ale statului, inclusiv Ministerul Energiei, Ministerul Industriei și Comerțului, Serviciul Federal Antimonopol (FAS), Rosnedr (Agenția federală pentru bogățiile subsolului, n.r.), Rosstandard, dar și Transneft”, se precizează în comunicatul postat pe site-ul Ministerului Energiei.

Anunțul vine în contextul în care premierul Dmitri Medvedev a cerut, sâmbătă, ca în decurs de o săptămână să fie verificate circumstanțele în care petrolul de calitate proastă a ajuns în oleoductul ”Drujba”, în cadrul livrărilor pentru Belarus. Șeful guvernului a solicitat, de asemenea, ca vinovații să fie trași la răspundere și ca toate materialele să fie trimise spre verificare Procuraturii Generale. Există semne că poluarea petrolului are un caracter diversionist. Medvedev a cerut, de asemenea, să îi fie prezentate propuneri de perfecționare a reglementărilor normativ-legislative din domeniul producției, al depozitării și al transportului de petrol, astfel încât livrările către consumatori să corespundă regulamentului tehnic al Uniunii Economie Eurasiatice, privind ”Securitatea petrolului, pregătit pentru transport sau utilizare”.

TASS amintește că, la 19 aprilie, concernul Belneftehim a semnalat o înrăutățire drastică a calității petrolului livrat din Rusia pe segmentul ”Gomeltransneft Drujba” al magistralei de transport. La 23 aprilie, Belarusul a suspendat, din această cauză, exporturile de produse petroliere către Ucraina, Polonia și țările Baltice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875022