Hot News
Nord Stream-2: Europa va economisi 8 miliarde de euro
30/04
De ce nu au fost invitați lideri străini la Parada de 9 Mai
01/05

Ce cumpără Garda Națională a Rusiei

Foto: RIA Novosti

Rosgvardia (Garda Națională a Rusiei) va primi dreptul de a cumpăra obiectele de înzestrare necesare, echipament militar și dotări în regim închis, fără organizarea de licitații publice, afirmă cotidianul Vedomosti. Potrivit publicației, dacă inițiativa va fi aprobată, departamentul înființat în aprilie 2016 va dobândi, de asemenea, dreptul de a secretiza achizițiile de stat, la fel ca toate celelalte instituții de forță ale țării.

”Tentativele structurilor de forță de a-și secretiza achizițiile sunt generate, în mare parte, din dorința de a ascunde cheltuielile departamentale de controlul civil independent și de a împiedica verificarea eficienței cheltuielilor la încheierea de contracte pentru nevoile apărării și ale securității”, crede Vedomosti.

Justificându-și inițiativa, Rosgvardia invocă structura de organizație militară a departamentului, destinat să ”asigure securitatea de stat și socială, protecția drepturilor și libertățile omului și ale cetățeanului”. Dar, o astfel de motivație trezește, în opinia publicației, nedumerire, pentru că protecția drepturilor și libertăților cetățeanului nu are nevoie de ștampila ”secret de stat”, ci, dimpotrivă, de transparență.

Potrivit relatărilor anterioare ale presei, Rosgvardia și-ar fi propus să cumpere sisteme de sașiu pentru camioane grele destinate blocării străzilor, aruncătoare de apă și aparate de infrasunete, potrivit cererilor depuse, de către departament, pe site-ul achizițiilor de stat. În plus, Rosgvardia a cumpărat și cadouri scumpe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874981