Hot News
Presa scrisă, are viitor? Concluzia jurnaliștilor ruși
17/05
Lavrov: SUA încalcă grosolan tratatul de neproliferare a armei nucleare
18/05

Putin a cerut o reacție rapidă la orice nereguli sesizate de presă

Foto: ”Izvestia”

Autoritățile trebuie să reacționeze imediat la informațiile care apar în presă, a declarat președintele Vladimir Putin, prezent la un forum media.

”Apariția, în mijloacele de informare în masă, trebuie să fie, fără îndoială, un pretext pentru o dezbatere serioasă a unei probleme”, a declarant, plin de convingere, șeful statului. Putin a comparat situația cu instinctul câinelui lui Pavlov. ”Din câte înțeleg, reacția trebuie să fie la nivelul primului sistem de semnalizare: la vedere cărnii, câinii salivează. Aici e cam la fel: șeful a văzut textul, a citit articolul – reacția trebuie să fie imediată”.

”Un simplu comunicat sau o luare de poziție în presă nu pot fi o justificare pentru ruperea contractului”, a arătat șeful statului. ”Haideți să spunem lucrurilor pe nume: există și un mod necinstit de a folosi presa; sunt oameni diferiți, au vorbit, au scris sau au arătat un subiect, dar cine a verificat corectitudinea informației sau a subiectului abordat?”, a spus el.

Comentând o întâmplare din orașul Penza, unde, din cauza lucrărilor de reparații a unui bloc, veteranii nu au putut ieși din casă timp de șapte luni, dar, după apariția în presă a subiectului, totul s-a rezolvat, președintele și-a amintit o poveste de viață: ”Îmi imaginez cam cum a fost, sunt oameni în vârstă, nu pot coborî pe scări. Până la 30 și ceva de ani, am locuit într-un imobil fără lift, iar pe vecina mea o căram în brațe la etajul cinci, pentru că nu putea urca scările. Nu de fiecare dată, desigur, dar s-a întâmplat. De aceea, îi înțeleg foarte bine pe cei care s-au aflat într-o astfel de situație. Nu se poate așa ceva”, s-a indignat șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042