Hot News
Spărgător de gheață nuclear, ”Ural”, lansat la apă
26/05
A luat sfârșit campionatul de fotbal din Rusia
27/05

Ucraina a estimat pierderi economice din cauza conflictului cu Federația Rusă

Foto: ”Izvestia”

Ucraina, din cauza conflictului cu Rusia, suferă pierderi economice substanțiale, a declarat fostul șef al Ministerului Transporturilor din Ucraina, Evgheni Cervonenko, pe canalul TV ”112 Ucraina”.

El a menționat că trenurile din China, spre Europa, ar putea tranzita teritoriul Ucrainei. Astfel, Kievul ar primi un profit imens, a subliniat politicianul, adăugând că Belarusul beneficiază de toate avantajele, datorită conflictului ruso-ucrainean.

„Trebuia să permitem intrarea unui tren de containere din Slovacia, cu destinația China; a fost deja încărcat din partea slovacă (în martie 2014 – n.r.), dar, a izbucnit revoluția”, a spus Cervonenko.

El a precizat că astăzi, „după schema ucraineană”, prin Belarus, trec 75 de trenuri. Potrivit estimării fostului ministru, Kievul ar fi putut să câștige până la 30 de miliarde de dolari dintr-un astfel de „drum al mătăsii”, în condițiile refacerii relațiilor cu Moscova.

Relațiile dintre Federația Rusă și Ucraina s-au deteriorat, brusc, după o lovitură de stat din Ucraina, în 2014. În luna martie, a aceluiași an, locuitorii din Crimeea s-au pronunțat, în cadrul unui referendum, pentru aderarea la Rusia, iar în estul Ucrainei a început un conflict armat.
Autoritățile ucrainene consideră peninsula Crimeea un teritoriu ocupat, iar Moscova este acuzată de ațâțarea conflictului din Donbass. În acest context, în iulie 2014, Kievul a introdus, pentru prima dată, sancțiuni anti-ruse în sectoarele financiar, energetic și de apărare, precum și în sfera bunurilor cu dublă utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087