Hot News
A fost înregistrată o lovitură de fulger în racheta Soiuz-2.1b (VIDEO)
28/05
Corneliu Vlad: Vin rușii
28/05

”În zări îndepărtate” (VIDEO)

Foto: RIA Novosti

Recent, la Moscova, s-a stins din viață, la vârsta de 86 de ani, compozitorul Evgheni Krîlatov, renumit în primul rând pentru cântecele sale din filme.

”Muzica lui minunată a încântat câteva generații, operele compozitorului au intrat în fondul de aur al culturii țării noastre”, se arată într-un comunicat pe site-ul Uniunii Compozitorilor din Rusia.

Evgheni Krîlatov s-a născut în 1934, în orașul Lîsiva, din Preajma Uralilor. În 1959 a absolvit Conservatorul din Moscova. A compus muzică simfonică, de cameră, de estradă, a scris pentru teatru, radio și televiziune. Dar, cea mai mare popularitate adus-o cântecele pentru cinematografie, printre care cântecul de leagăn din filmul de animație despre ursulețul Umka, ”Leagănul cu aripi” din ”Aventurile lui
Elektronik”, ”Trei cai albi” din ”Vrăjitorii”, ”În zări îndepărtate” din ”Oaspete din viitor”.

În total, a scris muzică pentru mai mult de 160 de filme și desene animate. În 1994, Krîlatov a primit titlul de Artist al Poporului.
Deputatul Dumei de stat orășenești a Moscovei, Evgheni Gherasimov, a declarat, pentru RIA Novosti, că memoria compozitorului va fi imortalizată în Capitală.

Propunem atenției cititorilor înregistrarea unuia dintre cântecele compozitorului – ”În zări îndepărtate” din filmul ”Oaspete din viitor” (1984) făcut după nuvela de science-fiction a lui Kir Bulîciov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091