Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XL): Naufragiații
30/05
Rusia a respins acuzațiile SUA
30/05

Iuri Ciaika: Securitatea zborurilor aeriene nu se ridică la nivelul dorit

Procurorul General al Rusiei, Iuri Ciaika/ Foto: TASS

Programul de stat al Rusiei, privind securitatea zborurilor aeriene, nu a fost revizuit din 2008, a anunțat Procurorul General al Rusiei, Iuri Ciaika, citat de agenția Prime.ru.

”Programul de stat nu mai corespunde cerințelor internaționale, obligațiile prevăzute de Convenția privind Aviația Civilă Internațională nu sunt îndeplinite. Nici până acum nu a fost stabilit nivelul țintă și aplicabil al securității zborurilor, nici persoana răspunzătoare de realizarea programului, care nu s-a mai actualizat din 2008”, a spus Ciaika, vorbind în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), la ora Guvernului.

Potrivit spuselor sale, ministerul Transportului ”nu a elaborat în totalitate actele legislative normative necesare, inclusiv cele care reglementează problema legată de certificarea tehnicii de aviație și a producătorilor, precum și pregătirea personalului”. ”Nu au fost aprobate regulile privind deservirea terestră și tehnică a aeronavelor, cerințele vizând navigabilitatea lor, programele pe tipuri de profesii în domeniul pregătirii specialiștilor din aviație”, a detaliat Ciaika.

El a mai exemplificat, că, începând din 2017, ca urmare a verificărilor efectuate de procurori, au fost lăsați la sol 550 de piloți și au fost anulate 160 de certificate de zbor. De asemenea, au fost ”identificate cazuri în care programele de pregătire nu au fost efectuate în totalitate de către personalul navigabil, dar și absența, în structurile de învățământ, a unui număr suficient de cadre și a dotării materiale necesare”.
”În continuare, se pune acut problema calității pregătirii profesionale a piloților”, a adăugat Iuri Ciaika, apreciind că accidentul avionului SSJ 100 al companiei ”Aeroflot” scoate în evidență serioasele probleme cu care se confruntă domeniul aviației din Rusia.

Prime.ru amintește că, la 5 mai, un avion Suhoi Superjet 100 al companiei ”Aeroflot”, care efectua o cursă de la Moscova la Murmansk, a revenit urgent pe aeroportul Șeremetievo și a efectuat o aterizată forțată, la 28 de minute de la decolare. La impactul cu solul, motoarele au luat foc. Potrivit datelor oficiale, din cele 79 de persoane aflate la bord, 41 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875193