Hot News
Iuri Ciaika: Securitatea zborurilor aeriene nu se ridică la nivelul dorit
30/05
Siluanov: Rusia susține business-ul celor întorși acasă
31/05

Rusia a respins acuzațiile SUA

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov/ Foto: vesti.ru

Rusia respinge categoric acuzațiile Statelor Unite referitoare la încălcarea Tratatului privind interdicția totală a testelor nucleare (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty, CTBT, n.r.), a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, relatează Vesti.ru.

Diplomatul a catalogat declarațiile americanilor drept un atac asupra regimului de control al armelor. El a constatat, printre altele, că asemenea pretenții nu se formulează în cadrul consultărilor oficiale, ci prin intermediul presei.

Miercuri, șeful spionajului militar al SUA (Defense Intelligence Agency, DIA, n.r.), Robert Ashley, a afirmat că, în opinia Statelor Unite, ”Rusia nu respectă, probabil, moratoriul asupra testelor nucleare”.

Această acuzație a fost criticată chiar de Washington. Printre altele, Asociația americană de control a armelor a ieșit cu o declarație, potrivit căreia acuzația lui Robert Ashely este nefondată, conform postului de televiziune Rossia 24.

”Ashley… a spus doar că Rusia a avut ”potențial” pentru efectuarea unor teste de putere redusă subcritică, care intră în contradicție cu tratatul, dar Rusia, China și SUA dispun de mult timp de acest potențial”. În plus, potrivit activiștilor americani, SUA, Rusia și China au interpretări diferite despre ce anume interzice acest tratat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089