Hot News
La 220 de ani de la nașterea lui Aleksandr Pușkin: un omagiu poetului iubit
06/06
Vladimir Putin la Forumul Economic de la St.Petersburg
07/06

Cel mai ”ermetic” minister al Rusiei

Curtea de Conturi a Rusiei/ Foto: TASS

Curtea de Conturi a Rusiei a întocmit primul clasament al transparenței, pentru ministere și departamente, informează cotidianul ”Izvestia”.

Primele locuri au fost ocupate de ministerele care au asigurat transparență, accesul total la informații pe site-urile lor oficiale și care răspund la timp și detaliat la solicitări.

S-a constatat, astfel, că, dintr-un total de 22 de ministere, numai patru pot fi considerate total transparente: Ministerul de Interne, cel al Culturii, cel al Finanțelor și Ministerul Energiei. Cel mai ”ermetic” a fost declarat Ministerul Educației și Științei, din cauza absenței informațiilor utile.

Explicând, autorii raportului au arătat că pe site-ul Ministerului Educației și Științei nu există date referitoare la funcțiile instituției, lipsesc rubricile cu informații deschise, iar solicitările și comentariile utilizatorilor sunt total ignorate.

Dintre cele 50 servicii și agenții federale, patru au fost declarate cele mai transparente: Serviciul Național de Monitorizare a Mediului, al Aviației, Agenția Federală pentru Medicină și Biologie și Serviciul Vămii. Pe ultimul loc, la acest capitol, se află FSB (Serviciul Federal de Securitate), Serviciul Federal de Pază, Direcția pentru Programe Prezidențiale Speciale și Serviciul de Informații Externe (SVR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100