Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XLI): Vise neîmplinite
07/06
Istoria nu iartă amnezia. Istoricul francez, despre cine a eliberat Europa de fascism
07/06

Dodon, despre dizolvarea parlamentului

Foto: TASS

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat, vorbind, joi, la deschiderea Forumului Economic Mondial de la St.Petersburg, că poate dizolva Parlamentul țării, chiar la începutul săptămânii viitoare, scrie agenția TASS.

”Chiar în următoarele zile, putem forma un nou guvern în Republica Moldova”, a spus Dodon. ”Pentru că, dacă până duminică, nu va fi formată o majoritate parlamentară și un guvern, va trebui să dizolv parlamentul săptămâna viitoare, luni”.

”Sunt convins că, în cazul formării unui nou guvern, în următoarele cel mult 12-18 luni, situația din Moldova se va schimba radical. Și, mulți dintre investitorii occidentali, care se află acum aici, vor veni în Moldova, pentru că va fi în interesul lor”, a adăugat președintele Igor Dodon.

După alegerile parlamentare din 24 februarie, republica s-a aflat, pentru prima dată, în situația în care deputații nu sunt în stare nici măcar să aleagă un președinte ale organului legislativ și să formeze organele de conducere. Președintele Moldovei, Igor Dodon, a anunțat, anterior, că va iniția procedura de dizolvare a parlamentului după data de 10 iunie, dacă deputații nu vor ajunge la o înțelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068