Hot News
Putin: Zelenski este un bun actor
10/06
Rezultatele forumului SPIEF-2019: un volum record de acorduri
10/06

Kosaciov: Criza din Moldova este artificială

Foto: RIA Novosti

În Moldova, este o criză artificială unde, oricât de straniu pare, rolul principal, de ”incendiator”, revine Curții Constituționale, scrie președintele Comisiei parlamentare pentru politică internațională, Konstantin Kosaciov, pe pagina personală de Facebook.

Imediat ce partidele din Parlament au convenit să formeze Guvernul și să numească un premier, Curtea Constituțională a declarat decizia ilegală. Mai mult, ea a cerut dizolvarea Parlamentului, ba l-a îndepărtat de la putere și pe președintele țării și a numit un premier în exercițiu, încălcând, din nou, principiul separației puterii.

Spunând lucrurilor pe nume, în loc să apere sistemul politic, Curtea s-a pus să-l distrugă, depășind, evident, limitele misiunii sale. Pentru că, această misiune Curtea a primit-o din partea celor obișnuiți să conducă statul, așa cum ar conduce propria companie de buzunar. În aceste condiții, forțele externe au decis să discute, totuși, cu Parlamentul și cu Guvernul format de acesta. Iar asta este cea mai importantă știre a zilei: într-o declarație comună a Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Federica Mogherini și a comisarului european Johannes Hahn, se arată că UE este gata să lucreze cu Guvernul format de Parlament.

Rusia ar trebui să urmeze aceeași linie. Cred că este singura cale firească de a depăși criza politică din țară și ar fi fost logic ca, prin acțiunile ei, Curtea Constituțională să nu torpileze eforturile Parlamentului, ale președintelui și ale Guvernului, ci să facă tot posibilul pentru normalizarea situației. Viața nu se termină cu ziua de astăzi.

Sau se termină pentru cei care se află în spatele atacurilor Curții Constituționale, urmărind, evident, obiectivele lor total opuse intereselor naționale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874977