Hot News
Unde se află Camera de Chihlimbar?
13/06
Kozak: Fără ”propuneri secrete” în Moldova
13/06

Ambasadorul rus despre noul ”discurs de la München” al lui Vladimir Putin

Foto: Vești din Rusia

În cadrul conferinței de presă care a avut loc la 12 iunie, cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, Valeri Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România, s-a referit la părerea unor experți care au spus că o serie de declarații dure ale lui Vladimir Putin, făcute la Forumul Economic Internațional de la St. Petersburg (SPIEF-2019), pot fi privite ca un nou „discurs de la München“ al șefului statului – în sfera economică, în analogie cu discursul președintelui rus la conferința de securitate „Crize globale – responsabilitate globală”, din München, în 2007, când Vladimir Putin a criticat dur politica externă a statelor occidentale, anunțând sfârșitul lumii unipolare.

Șeful misiunii diplomatice ruse s-a referit la constatările lui Vladimir Putin, privind o agravare semnificativă a incertitudinii în economia globală. Potrivit președintelui rus, modelul de globalizare propus de țările occidentale nu mai corespunde situației reale din economia globală, când se desfășoară războaie comerciale în lume, se aplică sancțiuni și alte restricții, pentru a spori competitivitatea unor țări.

Vorbind despre rezultatele SPIEF-2019, la care au participat peste 19 000 de persoane, din 145 de țări, Valeri Kuzmin a anunțat că au fost semnate 650 de acorduri, în valoare totală de 42,3 miliarde de euro.

Ambasadorul rus a menționat, de asemenea, că participarea, la Forumul de la St.-Petersburg, a liderului chinez Xi Jinping – care se afla în Rusia într-o vizită de stat, precum și declarațiile comune despre „o nouă eră” a relațiilor bilaterale, făcute cu acest prilej, subliniază importanța tot mai mare a interacțiunii dintre cele mai mari două țări din Eurasia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875177