Hot News
Roskosmos, bani mai mulți pe asigurări
14/06
Legendarul armurier. La 100 de ani de la nașterea lui Mihail Kalașnikov (VIDEO)
14/06

Băuturile alcoolice, vândute doar în magazine speciale

Foto: kp.ru

Ministerul rus al Sănătății susține proiectul de lege elaborat de un grup de deputați, privind vânzarea de băuturi alcoolice și a produselor din tutun exclusiv în magazine speciale, unde accesul persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani va fi strict interzisă, informează publicația RBK.

Documentul interzice comercializarea băuturilor spirtoase și a țigaretelor în magazinele obișnuite. Contactați de presă, responsabilii ministerului au declarat că până ce Guvernul nu își va expune poziția oficial, ei refuză orice comentarii pe marginea proiectului de lege.
De remarcat este faptul că Serviciul Federal Anti-monopol (FAS) nu susține inițiativa legislativă, pentru că, în opinia lui, măsurile preconizate nu vor influența asupra consumului de aceste produse, dar vor crea, în schimb, noi bariere în calea întreprinzătorilor cinstiți.

La rândul său, Ministerul Economiei consideră că inițiativa poate conduce la o reducere a numărului de magazine care vând produse cu caracter social. În plus, din cauza acestor măsuri, localitățile mici ar putea rămâne fără magazine de desfacere, care, de regulă, comercializează băuturi alcoolice și tutun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042