Hot News
Ministerul rus de Externe a apreciat rezolvarea pașnică a crizei din Moldova
15/06
Kozak: SUA, Rusia și UE au avut aceeași poziție în criza din Moldova
16/06

Democrații moldoveni părăsesc în grabă țara

Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat / Foto: RIA Novosti

Cardinalul cenușiu al politicii moldovenești, principalul patron al Partidului Democrat, aflat până de curând la putere, oligarhul Vladimir Plahotniuc, a părăsit țara la 14 iunie, seara, plecând la Istanbul, la bordul unui avion negru. Potrivit altor informații, el ar fi părăsit Moldova, cu mașina, prin Transnistria, urcând în avion la Odessa.

În momentul de față, se presupune că Plahotniuc se află în SUA. În același timp, Partidul Democrat a declarat că el a plecat doar pentru câteva zile, pentru a-și vizita familia.

”Rossiiskaia Gazeta” scrie că Plahotniuc a fost, se pare, printre primii care au părăsit Moldova, imediat după ședința Consiliului național politic al Partidului Democrat, unde s-a și adoptat hotărârea de retragere de la putere.

Mult mai vizionar s-a dovedit Adrian Candu, vicepreședintele democraților, fostul speaker al parlamentului, ruda lui Plahotiniuc și omul care, pe durata înlăturării de la putere a președintelui Igor Dodon, prin hotărârea Curții Constiționale, a semnat toate decretele refuzate de Dodon. Cu două zile în urmă, Candu a zburat la Washington, într-o vizită secretă. S-a aflat acest lucru doar ulterior, dar de atunci, de la Candu nu este nici o veste.

Liderul partidului ”ȘOR”, Ilan Șor, deputatul și primarul municipalității din Orhei, anchetat în răsunătorul dosar despre ”furtul unui miliard” din sistemul bancar al Moldovei, se pare că a părăsit și el țara. Fostul premier, Iurie Leancă, vicepremier și ministru pentru integrare europeană, cunoscut pentru orientarea lui pro-românească, și-a luat concediu și a plecat, undeva, peste hotare.

”Ieri, de pe aeroportul din Chișinău au decolat cinci chartere”, a declarat, pentru RG, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, politologul Bogdan Țârdea. Șor a zburat în Israel, iar familia lui, la Moscova. Au fugit oligarhul Vladimir Plahotniuc, dar și alți domni”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078