Hot News
Putin și Trump s-ar putea întâlni în ajunul summitului G20
17/06
Guardian: May vrea să se întâlnească cu Putin
17/06

Peskov: Fără acuzații răsunătoare în incidentul din Golful Oman

Foto: Reuters

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a calificat drept absurde referirile la ”date secrete”.

Incidentul în care nave transportatoare de petrol au fost atacate în Golful Oman este capabil să zdruncine bazele economiei mondiale, motiv pentru care, este foarte important să așteptăm date convingătoare, evitând acuzații răsunătoare în evaluarea situației, a estimat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, invitat al emisiunii ”Moscova. Kremlin. Putin” al postului de televiziune Rossia-1.

Declarația lui Peskov vine în contextul în care, anterior, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a aruncat responsabilitatea, pentru atacurile respective, asupra autorităților iraniene, susținând că ”aceste estimări se bazează pe date ale serviciilor de informații” și pe analiza armelor folosite în atac.

”Astfel de incidente pot, cu adevărat, să zdruncine, pur și simplu, bazele economiei mondiale și, de aceea, acuzațiile răsunătoare nu prea pot fi luate în considerare”, a spus Peskov. ”Să faci referire la niște date secrete este absurd, în cazul de față”, a adăugat oficialul de la Kremlin, precizând că Rusia îndeamnă la o evaluare corectă a situației și la reținere, până la apariția unor ”date convingătoare”, scrie agenția TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875122