Hot News
Corneliu Vlad: Președintele Putin nu este extraterestru
25/06
Rusia nu cere anularea sancțiunilor
26/06

Nu se reduce numărul de locuri în învățământul superior

Foto: TASS

Deputații Comisiei de învățământ din Duma de Stat au respins informațiile din presă, potrivit cărora, până în 2024, numărul locurilor bugetare din învățământul superior se va reduce, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Citând un raport guvernamental adresat Consiliului federal pentru politici în domeniul educației și învățământului, presa a relatat anterior, că, până în 2024, numărul locurilor bugetare ar urma să fie reduse cu 17%, comparativ cu anul curent (acum sunt 518.400 de locuri).

”În realitate, numărul acestor locuri nu se va reduce”, a comentat, pe Facebook, șeful Comisiei pentru învățământ și știință din Duma de Stat, Viaceslav Nikonov.

Potrivit spuselor sale, pentru asta trebuie modificată formula aplicată în legea educației, conform căreia la 10.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, trebuie să fie 800 de locuri bugetare în unitățile de învățământ superior.

Ținând cont de schimbarea situației demografice, se înregistrează o creștere a numărului absolvenților de învățământ obligatoriu. De aceea, cifra de 800 trebuie majorată. Ceea ce se va și întâmpla, a spus Nikonov, exprimându-și convingerea că Rusia are nevoie de mai mulți oameni cu studii superioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875025