Hot News
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
1944, începutul eliberării României (III). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
08/07
Ce amenzi și prime se aplică în diferite regiuni ale Rusiei
09/07

Naționaliștii ucraineni au blocat o importantă inițiativă jurnalistică

Foto: Alexei Kunilov

Naționaliștii ucraineni i-au cerut președintelui Volodimir Zelenski să răspundă referitor la decizia postului de televiziune NewsOne de a organiza o teleconferință cu postul TV Rossia-1, scrie RIA Novosti.

Astfel, liderul partidului ”Naționalnîi korpus”, deputat în Rada Supremă, Andrei Bilețki, a apreciat că această teleconferință cu Moscova, planificată pentru vineri, reprezintă o diversiune informațională, al cărei scop este de a ”pune, în mod simbolic, Ucraina în situația umilitoare de a se căi și de a capitula în fața forței Rusiei”.

”Îi dăm lui Volodimir Zelenski o zi pentru a răspunde, în mod adecvat, la vrăjitoria informațională pe care o pregătește Kremlinul aici, la Kiev. Un răspuns din partea liderului unui stat aflat în stare de război. Nu a unui clovn, nu a unui artist de la petreceri oligarhice, ci a unui președinte”, a scris Bilețki pe blogul său pentru, publicația Ukrainskaia Pravda.

Această luare de poziție vine în contextul în care, biroul de presă al VGTRK (compania națională de radio și televiziune a Rusiei, din care face parte postul Rossia-1) a anunțat că, la data de 12 iulie, studioul TV al Rossia 1 de la Moscova și cel al NewsOne, de la Kiev, vor organiza teleconferința ”Trebuie să stăm de vorbă”.

Partea rusă va fi reprezentată de către Maria Sitteli și Andrei Malahov, iar cea ucraineană, de către Elena Kirik și Vasili Golovanov.
Responsabilii NewsOne consideră intrarea în dialog deschis cu Moscova drept o datorie profesională și au subliniat că aproape
70% dintre locuitorii Ucrainei așteaptă negocieri directe cu Moscova. ”Ideea a generat o adevărată avalanșă de apeluri telefonice și de mesaje din partea telespectatorilor noștri. Ei așteaptă cu nerăbdare și cu un interes sporit acest eveniment”, au explicat cei de la NewsOne.

Uniunea Jurnaliștilor din Ucraina a criticat inițiativa mass-media, iar deputații Radei Supreme au cerut convocarea Consiliului național de securitate și apărare a țării. Mai mult, șeful comisiei pentru libertatea de exprimare și politică informațională a Parlamentului ucrainean, Viktoria Siumar, a avertizat că NewsOne și-ar putea pierde licența.

Mai târziu, în cursul zilei de luni, s-a făcut cunoscut că, în urma amenințărilor primite din partea naționaliștilor, postul de televiziune NewsOne și-a anulat participarea la teleconferință, iar procuratura a anunțat că a deschis un dosar penal împotriva postului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100