Hot News
Ce amenzi și prime se aplică în diferite regiuni ale Rusiei
09/07
Ce cred rușii despre căsătorie
09/07

Putin, jignit de televiziunea georgiană. Reacția Moscovei

În sera zilei de 7 iulie, locuitorii capitalei georgene s-au adunat lânga clădirea postului TV ”Rustavi-2”, pentru a protesta împotriva provocării din partea omului de televiziune, Gabunia/ Foto: mk.ru

Insultele la adresa președintelui rus, care au fost difuzate de canalul de televiziune georgian, ”Rustavi-2”, sunt inacceptabile, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin. El a subliniat că întreaga conducere a Georgiei a condamnat această izbucnire, care este nedemnă de poporul acestei țări.

„În ceea ce privește insultele menționate împotriva țării noastre și a președintelui nostru, desigur, le considerăm absolut inacceptabile, le condamnăm ferm. Observăm că, într-adevăr, întreaga conducere a Georgiei – și președintele și premierul și parlamentarii și speaker-ul parlamentului – au condamnat cu fermitate această ieșire”, – a spus Peskov jurnaliștilor, comentând situația.

„Desigur, acest tip de comportament, fie că este provocat de cineva care dorește să complice în continuare relațiile ruso-georgiene, fie că este o consecință a nebuniei absolute, nu este demn de poporul georgian, un popor care are o istorie măreață și tradiții culturale dintre cele mai bogate. Și, bineînțeles, ceea ce s-a întâmplat este o mare rușine pentru georgieni”, a spus reprezentantul Kremlinului.

Intervenția jurnalistului de televiziune Gheorghi Gabunia, care, în direct, l-a jignit în mod necuviincios pe președintele Rusiei, Vladimir Putin și pe familia acestuia, a fost condamnată și de către MAE rus. Postul de radio ”Govorit Moskva” a primit un comentariu pe această temă, de la purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

”Este necazul Georgiei”, a spus Zaharova, drept răspuns la întrebările jurnaliștilor. Afirmațiile lui Gabunia au generat un scandal în Georgia, unde angajații postului de televiziune Rustavi-2 au organizat mitinguri, ceea ce l-a determinat pe directorul general al instituției, Nika Gvaramia, să decidă suspendarea temporară a emisiei, temându-se pentru securitatea subalternilor săi. Ulterior, programul a fost reluat.

În seara zilei de 7 iulie, Gabunia și-a început propria emisiune, P.S., cu injurii grave la adresa lui Putin, folosind chiar un lexic obscen.
Președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, a condamnat ieșirea lui Gabunia. Ea a declarat că, un astfel de comportament vine în contradicție cu tradițiile georgiene și nu fac decât să agraveze relațiile dintre cele două țări. Omul de televiziune a fost, de asemenea, criticat, de către premierul georgian, Mamuk Bahtadze.

1 Comment

  1. Saftoiu Ilie spune:

    Sa ne reamintim de epoca Saakasvili … Sa vedem actiunile „pacifiste” din Baltica pana in Georgia. Sa privim cu atentie noul cult religios de sub masca BOU vizita la Vatican si actiunile din Georgia. Cineva o cauta cu lumanarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093