Hot News
Putin, jignit de televiziunea georgiană. Reacția Moscovei
09/07
Corneliu Vlad: Vaticanul vede în Rusia un interlocutor esențial pentru pacea mondială
09/07

Ce cred rușii despre căsătorie

Foto: kp.ru

Majoritatea rușilor (77%) consideră că, la întemeierea unei familii, cununia civilă, adică oficializarea relației în fața Ofițerului Stării civile, este absolut obligatorie, arată un sondaj realizat de Centrul național pentru studierea opiniei publice (VȚIOM). ”Această poziție este deosebit de actuală printre persoanele de peste 60 de ani (84%)”, se arată în raportul citat de cotidianul ”Kommersant”.

Alte 11% dintre participanții la chestionar au apreciat că, pentru a forma o familie, nu este necesar vreun act oficial. Acest punct de vedere a fost exprimat de rușii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (17%) și între 25 și 34 de ani (18%). Repondenții au indicat, de asemenea, vârsta optimă pentru întemeierea unei familii: 24 de ani la femei și 27 la bărbați.

În același timp, persoanele intervievate au identificat și principalele cauze de divorț. Printre acestea, se regăsesc:

1. sărăcia, absența unui loc de muncă și imposibilitatea de a întreține familia (46%);
2. gelozia și infidelitatea unui dintre soți (22%);
3. egoismul și neînțelegerile dintre parteneri (21%).

În acest context, 56% dintre repondenți au estimat că, în caz de divorț, trebuie să se pornească de la o situație concretă. 30% dintre persoanele participante la sondaj au apreciat că, dacă familia s-a destrămat, practic, divorțul vine de la sine, în timp ce 10% au respins categoric acest scenariu. De regulă, cei care refuză să divorțeze susțin că nu doresc și nu pot să împartă copiii (34%), dar contează și dependența materială a unuia dintre soți (25%). În plus, 15% dintre ruși cred că un părinte singur nu poate oferi o bună educație copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875038