Hot News
A fost publicată înregistrarea video despre trimiterea primului lot din sistemul S-400 în Turcia (VIDEO)
13/07
Pașaport rusesc pentru un poet american
14/07

Sediul postului de televiziune „112. Ucraina” din Kiev, supus unui atac cu lansatorul de grenade

Foto: facebook.com/ Politia Kievului

Persoane neidentificate au tras, dintr-un lansator de grenade, asupra clădirii postului TV ”112. Ucraina ”, din Kiev, a informat, sâmbăta, site-ul postului. A fost deschis un dosar penal, atacul fiind clasificat ca un act terorist.

Postul de televiziune a anunțat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, persoane necunoscute au lansat un atac asupra clădirii postului TV, de pe strada Degtiarevskaia, nr.21. Sosind la fața locului, poliția a găsit fațada clădirii deteriorată. ”Când am cercetat, am găsit un tub al lansatorului de grenade, care va fi trimis spre examinare”, a relatat poliția din Kiev, într-o declarație de presă.

Nimeni nu a fost rănit, ca urmare a atacului, a precizat redacția canalului.

În ajun, postul “112. Ucraina” «a apelat la sprijinul organizațiilor internaționale, în legătură cu presiunile și amenințările care au venit la adresa postului, din cauza intenției sale de a prezenta filmul regizorului american Oliver Stone – ”În lupta pentru Ucraina”». Potrivit postului, Stone și regizorul-documentarist ucrainean, Igor Lopatenok, au încercat, în filmul lor, să analizeze criza din Ucraina. Între altele, regizorul american l-a intervievat pe președintele rus, Vladimir Putin, cu care a discutat, în special, despre provocarea organizată de marinarii ucraineni în Strâmtoarea Kerci.

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a amenințat postul de televiziune că va răspunde în fața instanței, în cazul în care filmul va fi prezentat pe post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098