Hot News
Corneliu Vlad: Moscova afirmă că nicio problemă europeană nu poate fi soluționată fără țara cea mai mare a continentului
19/07
În Donbass, a fost proclamat armistițiu nelimitat
20/07

Lavrov: Rusia este gata să reia dialogul cu Germania

Heiko Maas (stânga) și Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti/ Foto de arhivă

Rusia este gata să refacă formatul consultărilor interguvernamentale cu Germania, dacă
Berlinul va manifesta aceeași disponibilitate, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, la conferința de presă organizată după convorbirile purtate cu omologul său german, Heiko Maas.

”După părerea mea, se creează condițiile pentru refacerea întregii țesături a cooperării noastre. Iar, când și dacă partenerii noștri germani vor fi pregătiți pentru reluarea consultărilor comune, din punctul nostru de vedere, nu va fi nici o problemă”, a spus ministrul.

El a arătat că acest format a fost destul de eficient, exprimându-și, totodată, speranța reluării lui. ”Consultările interstatale au permis, în prezența președintelui și a cancelarului, cu participarea miniștrilor de resort, să analizeze întreg pachetul de relații dintre Rusia și Germania și a interacțiunii lor. Treptat, reluăm activitatea acelor structuri, care au existat înainte”, a continuat Lavrov, amintind de grupurile de lucru pe probleme de securitate și pe chestiuni economice strategice, de Comisia comună de colaborare tehnico-științifică și inovatoare, precum și de comisiile de dialog între societățile civice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091