Hot News
NATO urma să atace Donbassul, în 2014
26/07
O creștere nefirească: Un boom al migranților în Rusia
26/07

Cosmonautul Svetlana Savițkaia: Luna nu trebuie colonizată

Foto: TASS

Luna, satelitul natural al Pământului, poate fi studiată și cercetată fără colonizarea planetei, fără a fi nevoie de construcția unor așezări permanente, a declarat, pentru agenția TASS, cosmonautul rus Svetlana Savițkaia, care este, în prezent, adjunct al Comisiei de apărare din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus.

”Nu sunt pe deplin convinsă că este nevoie de colonizarea satelitului… Nu văd care ar fi necesitatea. Din punctul de vedere al apărării, nu există o astfel de nevoie. Cineva va spune că vom începe să tragem de pe Lună, dar, asta e o prostie”, a spus deputatul.
Savițkaia a subliniat, totodată, că satelitul natural al Terrei trebuie studiat, dar, fără ca omul să construiască acolo o colonie cu statut permanent. În opinia ei, zborul spre Lună va fi util numai în cazul în care va ”permite obținerea unei experiențe suplimentare de dirijare a zborurilor”.

Savițkaia este de părere că plantele trebuie studiate, inclusiv Marte și Venus, în pofida condițiilor atmosferice dificile. Aterizarea omului pe alte planete va fi un progres colosal, spune cosmonautul sovietic.

TASS amintește că, la 25 iulie se împlinesc 35 de ani de când prima femeie a ieșit în spațiu deschis. Svetlana Savițkaia, de două ori Erou al URSS, a fost de două ori în spațiu. La bordul stației Saliut-7, ea a petrecut, alături de Vladimir Djanibekov, 3 ore și 35 de minute. Timp în care, cei doi, aflându-se în spațiu deschis, au experimentat în toate modurile un instrument universal pentru tăierea, sudarea, lipirea și pulverizarea metalelor.

2 Comments

  1. Saftoiu Ilie spune:

    Are perfecta dreptate. Dar ce ne facem cu „dumnezeii lumii” care in afara de poleiala ,filme ,reclame publicitare nu gasesti decat goluri, minciuni si crime ? Sa ne reamintim: 1) se chinuiau sa sparga zidul sonic si pica stirea „Laika in satelit” dupa care Gagarin sus pe cer. 2) filmele cu primii oameni pe Luna dupa care distrugem tehnica (poate platoul de filmare) 3) sus pe cer statia orbitala Mir si hopa Navetele spatiale dupa care stop si ele 4) Statia orbitala internationala 5) sanctiunile si avertizarea „Dotati-va cosmonautii cu saltele elastice ca nu va mai dam motoarele de racheta necesare 6) gurile rele zic de bombardarea Lunii cu ceva ani in urma si anul trecut in martie bombardarea „Cavalerului Negru” satelitul artificial revenit dupa 13.000 de ani 7) infiintarea armatei spatiale. La urma urmei despre ce vorbim ?

  2. Totuși de pe Lună sau de pe o orbita a Terra se pot utiliza LASER sau Puls Ionic – Împotriva unor asteroizi fatali pentru Viața pe Terra – FĂRĂ Riscul major al afectării stratului de OZON sau a celorlalte straturi [ionosfera – de exemplu] ;
    Acuratețea „tragerii” în vidul avansat de pe orbită sau vidul mediu de pe Lună este SUFICIENT de „preferabilă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093