Hot News
Trump vrea o înțelegere cu Rusia pentru controlul armelor
01/08
Trump i-a propus lui Putin ajutor pentru stingerea incendiilor de pădure
02/08

Malaezia cere ca Rusia să nu mai fie acuzată în dosarul MH17

Foto: Reuters

Șeful MAE malaezian, Saifuddin Abdullah, a cerut comunității internaționale să demonstreze transparență în ancheta catastrofei avionului Boeing doborât în Donbass, în iulie 2014 și să renunțe la a acuza, într-un glas, Rusia.

Potrivit ministrului, ancheta continuă, dar partenerii occidentali deja se ”grăbesc să iasă cu acuzații, la adresa unor țări și chiar indică numele celor implicați”.

”Relațiile noastre bilaterale, cu Moscova, nu au avut de suferit din cauza acestui incident. Astăzi, Malaezia și Rusia împărtășesc puncte de vedere asemănătoare în cazul avionului doborât. Poate că nu există aceleași motive pentru care noi ne aflăm pe acest drum, dar, în final, ne deplasăm în aceeași direcție”, a spus Abdullah.

El a mai spus că, țările Occidentului, care participă la anchetă, au refuzat că acorde Malaeziei accesul total la dosar.
Anterior, jurnalistul olandez Max van der Werff a publicat un film documentar, despre ancheta chemată să determine cauzele prăbușirii avionului malaezian Boeing 777 în Donbass, în 2014. Filmul relatează despre neconcordanțele și lacunele din concluziile Grupului comun de investigație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079