Hot News
Putin vizitează bike-show-ul de la Sevastopol, Crimeea
11/08
Va fi folosită arma climatică împotriva Rusiei?
12/08

Expert: Crimeea va fi recunoscută de Turcia și Occident

Foto: RIA Novosti

Liderul partidului turc VATAN (Patria), Dogu Perincek, i-a cerut președintelui Recep Tayyip Erdogan să recunoască reunificarea Crimeii cu Rusia. Directorul general al Institutului rus pentru probleme regionale, Dmitri Juravliov, a anunțat când va da curs acestui apel al liderului turc.

În opinia lui Perincek, dacă Ankara se consideră partener strategic al Moscovei, ea trebuie să recunoască, oficial, apartenența Crimeii la Rusia. Comentariul vine în contextul în care, la o conferință de presă comună, cu omologul său turc, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Turcia ”nu a recunoscut și nu va recunoaște anexarea Crimeii”.

”Erdogan va jongla, până când i se va ivi o asemenea posibilitate. Deși între Rusia și Turcia s-a format astăzi o adevărată alianță strategică, Ankara încă depinde puternic de Occident, fiind legată prea strâns de Europa, a spus Juravliov, într-o discuție cu corespondentul Agenției federale de știri. A recunoaște reunificarea Crimeii cu Rusia va însemna, pentru Erdogan, redirecționarea sancțiunilor împotriva Ankarei. Cu toate astea, eu aștept până când Turcia va fi sancționată pentru Turkish Stream. Dacă se va întâmpla ceva de genul acesta, fie chiar și o simplă aluzie, Erdogan va putea să recunoască mai ușor peninsula, ca fiind rusească”.

Politologul este convins că, mai devreme sau mai târziu, nu doar Turcia, ci și alte țări vor recunoaște legalitatea reunificării.
”Dacă nu astăzi sau mâine, curând, va veni o astfel de recunoaștere. Pentru că nu se poate sta pe două scaune deodată. În plus, Statele Unite și Europa se comportă cu Turcia astfel încât, mai devreme sau mai târziu, ea va fi nevoită să treacă de partea rusă.

Iar, după ce Crimeea va fi recunoscută de Turcia ca fiind rusească, același lucru îl vor face imediat și alte țări, obligând Occidentul să procedeze la fel. Pentru că recunoașterea faptului că Pământul este rotund a fost inevitabilă, chiar dacă mulți s-au opus. Așa și recunoașterea Crimeii, ca parte a Rusiei, este inevitabilă”, a adăugat Dmitri Juravliov.

Crimeea a revenit la Rusia, în martie 2014, în urma unui referendum național, când 95% dintre alegătorii locali s-au pronunțat în favoarea ieșirii peninsulei din componența Ucrainei, unde se produsese o lovitură de stat ilegală, susținută de către Occident. Deși referendumul din Crimeea a respectat normele de drept intern și internațional, SUA și partenerii lor au refuzat să recunoască rezultatul votului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874983