Hot News
Roskosmos știe cum ascunzi un satelit
19/08
Întâlnirea Putin-Macron are loc într-un castel antic
19/08

Hubert Vedrine: Franța trebuie să normalizeze relațiile cu Rusia, înaintea lui Trump

Foto: TASS

Parisul trebuie să normalizeze relațiile cu Moscova, înainte ca acest lucru să fie făcut de către președintele Statelor Unite, Donald Trump, în cazul realegerii lui în funcția de șef al statului. În caz contrar, interesele Europei vor fi ignorate, consideră fostul șef al diplomației franceze, Hubert Vedrine (în foto).

”Trebuie să redescoperim relațiile noastre cu Rusia, fără a-l aștepta pe Trump, care, dacă va fi reales, va relansa dinamica relațiilor dintre SUA și Rusia, fără să acorde atenție intereselor Europei”, a apreciat Vedrine, într-un interviu acordat cotidianului Le Figaro.

În opinia lui, Rusia trebuie ”legată, din nou, de Europa” și trebuie corectată situația creată din cauza politicii inconsecvente a Occidentului, care a determinat Rusia să se apropie de China. ”Practic, trebuie restabilită, de la zero, politica de control a armelor și de dezarmare echilibrată”, a subliniat fostul ministru.

De asemenea, el a amintit importanța colaborării Rusiei și Franței în diferite domenii, precum cel militar, nuclear, spațial și digital, dar și în lupta împotriva terorismului internațional. În context, Vedrine a apreciat ca pozitivă viitoarea întâlnire, în Franța, a președintelui țării gazdă, Emmanuel Macron, cu liderul rus, Vladimir Putin, în ajunul summit-ului G7.

”Este o foarte bună încercare de a scoate Franța și, poate, Europa, din impas, din zadarnicul război al pozițiilor, care se duce de câțiva ani”, a afirmat el, apreciind că Occidentul, care și-a făcut iluzii, crezând într-o democratizare rapidă a Rusiei, acum tună și fulgeră că nu a ieșit cum și-a dorit.

Rușii au rămas ruși

”Dar rușii au rămas … ruși. Iar noi ne înfuriem din cauza asta. Nu este nici un regim democrat, ca la noi, dar nici o dictatură, cum a fost înainte. O parte a societății occidentale tună și fulgeră, dar, nu are dreptate: nu putem schimba Rusia; ea evoluează de la sine, în ritmul ei și în maniera ei”, a afirmat Hubert Vedrine.

Fostul șef al diplomației de la Paris a cerut ministerului francez de Externe să revină la realism în politică, respectând normele democratice și electorale. ”Atitudinea noastră față de Rusia trebuie să fie exigentă și vigilentă, nu răzbunătoare și fanatică”, a apreciat Vedrine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135