Hot News
1 septembrie 1939. De ce politicienii occidentali au memoria scurtă cu privire la datele istorice
01/09
”Ocupație sovietică”. Ce i-a răspuns Pușkov șefului diplomației letone
01/09

1 SEPTEMBRIE 1939 – Începutul dezastrului. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

1 septembrie 1939. Germanii distrug granița poloneză, din zona Dantzig-Sopot/ Foto de arhivă

În istoria recentă, data de 1 septembrie are conotaţii speciale, pentru toată lumea. S-a creat un veritabil reflex, care conectează, imuabil, 1 septembrie de anul 1939 – combinaţie profund nefastă, întrucât se leagă de începutul ororii numite Al Doilea Război Mondial. Au trecut 80 de ani de-atunci, dar ecourile nu doar că nu s-au stins, ci, parcă revin, tot mai mult, în actualitate. Lumea nu a învăţat prea multe din această experienţă malefică şi pare dispusă să o reediteze… Dacă repeţi vechile erori, nu ajungi la aceelaşi rezultate? Trebuie să distrugem planeta, ca să ne învăţăm minte?!?

Tranzitul zilei de 1.09.1939, pe harta Germaniei naziste

Istoricii îşi fac treaba lor, scotocind prin arhive şi în amintirile supravieţuitorilor (din ce în ce mai puţini); nici astrologii nu şomează – vorbim despre un eveniment cu o anvergură de excepţie şi este interesant de analizat ce şi cum, din unghiuri cât mai diferite. Bunăoară, dacă se analizează harta Germaniei naziste (ridicată pentru 30 ianuarie 1933, data când Hitler a devenit Cancelar), se remarcă nativitatea de Vărsător şi ascendentul în Gemeni. Ambele, semne de Aer şi nu putem spune că acest lucru nu a influenţat pregnant evoluţia ţării. Comunicarea (citim propaganda) a fost folosită din plin de către conducători – şi, iată cum Vărsătorul se exprimă şi prin aparatele de radio care au cunoscut o veritabilă explozie în acei ani, pentru ca populaţia celui de-al Treilea Reich să fie manipulată corespunzător. Ba, a existat şi un minister al propagandei, condus de către neobositul întra-ale răului, Goebbels. Luna din Berbec explică caracterul deloc pacifist al germanilor, iar Mercur în Vărsător, sensibilitatea şi permeabilitatea mentală a poporului la teorii noi şi la idealuri extravagante. Saturn, conjunct cu Soarele şi cu Mercur, chiar pe Meridian, arată clar disciplina (ca parte a ideologiei) şi autoritatea regimului. Casa a IV-a (a ţării) conţine Neptun conjunct cu Nodul Sud Lunar (idealuri şi credinţe nefaste, deturnare de ideal), Jupiter (bunăstarea iniţială de care s-a bucurat poporul german cu Hitler la cârmă) şi Marte (care prevestea, tăcut, dezastrul ce avea să urmeze). Interesante sunt stelele fixe din această hartă: Avior, activată de Jupiter, care are legătură cu înecul (fizic sau spiritual) – şi nu se poate spune că nu asta a fost soarta ţării, ca urmare a conflagraţiei; apoi, Polux, conjunctă cu temutul Pluton – o stea cu mare potenţial distructiv, violentă şi crudă, chiar pe semnul Racului (semnul clasic al poporului) şi în casa a II-a a resurselor şi a bogăţiilor, a averii. De fapt, parcursul pe care îl dă această stea activată este bogăţie şi onoruri, urmate de ruină şi dizgraţie. Şi, tot în casa a IV-a (a ţării) o găsim pe Alioth, conjunctă cu Nodul Sud Lunar, semnificatoare a suicidului. Într-adevăr, urmându-l pe Hitler, poporul german şi-a cam pus laţul de gât…
Ziua de 1 septembrie 1939, când trupele Wehrmacht-ului au pătruns în Polonia, arată, pe harta Germaniei naziste, un Marte în tranzit prin casa a VIII-a (a morţii), ca expresie clară a războiului, mai ales că astrul face opoziţie atât cu Pluton natal, cât şi cu Pluton în tranzit. Descărcarea bruscă de energie este concretizată, violent şi brutal, prin debutul celui de-al doilea război mondial şi prin conceptul de Blitzkrieg. După cum se ştie, iniţial, naziştilor le-a funcţionat planul – au cucerit, în scurt timp, o mare parte a Europei. Jupiter în tranzit peste Luna natală arată clar câştigul pentru ţară, expansiunea teritorială, iar trigoanele pe semne de Pământ între Soare/Venus în tranzit conjuncte cu Neptun în Fecioară, Marte în tranzit prin Capricorn şi Uranus în tranzit prin Taur nu fac decât să confirme schimbarea ordinii, pe care Germania nazistă a provocat-o. Dar, când binele tău este întemeiat pe crimă şi pe suferinţa altora, nu te poţi aştepta ca binele să dureze… Pe hartă, veghează o conjuncţie Saturn/Nodul Sud Lunar, generatoare de kharmă urâtă şi grea, în cuadratură cu Soarele natal al Germaniei naziste. Finalul îl cunoaşte toată lumea şi nici nu putea fi altul – vezi predispoziţiile natale!

Tranzitul zilei de 1.09.1939, pe harta URSS

Pentru URSS, ziua de 22 iunie 1941 are o semnificaţie deosebită, prin tragismul său – este ziua când a început Marele Război pentru Apărarea Patriei. Dar, fără 1 septembrie 1939, ar fi existat 22 iunie 1941? Tranzitul zilei de început al celui de-al doilea război mondial rezervă surprize – Marte tranzitează exact cuspida casei a X-a (conducătorul statului, guvernul, aspiraţiile naţionale) de pe harta URSS, anunţând ceea ce avea să se întâmple peste mai puţin de doi ani, când Marte va tranzita Uranus şi Marte natale, activându-le prin chemarea la luptă a poporului rus. URSS nu a dorit război, dar s-a pregătit pentru el. Dacă luăm în considerare parametrul numit viaţă personală (care se referă la gradul de evoluţie al entităţilor venite la întrupare) pentru cei doi conducători care au contat în desfăşurarea războiului – Hitler (pentru că l-a declanşat) şi Stalin (pentru că l-a oprit pe nebun) – se observă că primul, adică Hitler, are viaţă personală 5, iar Stalin, 9. Stalin este iniţiat cu acte în regulă (de altfel, o arată şi zodia natală, Săgetătorul, şi steaua Etamin conjunctă cu Soarele – capacitate mare de concentrare, studiile filozofice şi ezoterice, solitudinea), iar Hitler este la trecerea din grupa “bebeluşilor” către cea a iniţiaţilor. Cei doi au în comun aspectul de conjuncţie pe care Jupiter îl face cu Nodul Nord Lunar – în cazul lui Stalin, explicând curajul, asumarea rolului de conducător, absenţa fricii – şi cu Nodul Sud Lunar, în cazul lui Hitler. Problema este că, în acest caz, aspectul se manifestă mai mult în sensul expansiunii (de orice natură, inclusiv ideologică – vezi Lebensraum) şi al curajului transformat în imprudenţă şi abolire a liberului arbitru. Hitler este şi posesorul unei stele fixe numite Dubhe, activată prin conjuncţia cu Saturn – se traduce prin marea capacitate distructivă, mai ales într-o hartă mundană. A fost nevoie de intervenţia şi de sacrificiul unui mare popor – poporul rus – şi de amprenta unui conducător aparte, totuşi, pentru ca bestia nazistă să fie înfrântă şi ca omenirea să intre pe un făgaş normal.

Tranzitul zilei de 1.09.1939, pe harta Poloniei

Polonia, prima victimă a lui Hitler (anterior, au existat Anshluss-ul şi anexarea regiunii Sudete, de către Germania nazistă), are, pe harta ridicată pentru 11 noiembrie 1918 (Ziua Independenţei), Marte în tranzit prin casa I (a identităţii naţionale, a naţiunii), ca marker al agresiunii pe care a suportat-o, începând cu 1 septembrie 1939. Foarte probabil, dacă s-ar fi aliat cu URSS (înainte de izbucnirea conflictului), lăsând la o parte vechile rivalităţi şi istoria comună tensionată, lucrurile ar fi avut o altă desfăşurare. Dar, Ascendentul în Capricorn şi steaua fixă Alnair (activată de Lună, semnificator al oamenilor din ţară) arată cum încăpăţânarea, mândria, idealismul (adesea nefondat) şi devotamentul pentru patrie au acţionat, de data aceasta, nu foarte favorabil pentru încercaţii polonezi, care au fost la un pas de a rămâne fără ţară. În ciuda prezenţei lui Kiron (ghidul spiritual) şi a lui Jupiter, ambele în tranzit prin casa a VII-a (a tratatelor internaţionale şi a conflictelor) şi în trigon cu Soarele, Meridianul şi Venus natale (aspecte de protecţie), înţelepciunea şi abilitatea de a negocia nu s-au manifestat. În schimb, s-au exprimat Saturn şi Nodul Sud Lunar, care tranzitau chiar casa a IV-a (a poporului), generând suferinţă şi steaua Zuben Elschemali de pe Soarele natal, care predispune la violenţe şi tragedii. Polonia a reuşit să supravieţuiască, graţie nu doar unui guvern în exil, ci şi a trigoanelor astrale care au acţionat, totuşi, protector.

Ziua de 1 septembrie 1939 are un potenţial malefic mare, exprimat prin prezenţa stelei Alioth pe Soarele din Fecioară – este o stea cu influenţă marţiană, profund distructivă, care exprimă şi un potenţial suicidal. Este evident că un demers, cu rădăcini în această zi, nu avea cum să sfârşească bine. Spre această concluzie conduc şi alte stele fixe: Tania Australis, care promovează furia şi răzbunarea (or, Germania voia să răzbune finalul primului război mondial) şi Avior, responsabilă cu înecul (în multe sensuri). Să nu uităm de Thuban, conjunctă cu Venus, care explică rezoanele declanşării măcelului mondial – resursele, foarte necesare nemţilor, pentru viitorul lor imperiu de 1000 de ani… Finalul celor începute la această dată se cunoaşte – peste 75 de milioane de morţi (militari şi civili), dintre care, peste 27 de milioane sunt eroii URSS şi circa 11 milioane sunt victimele Holocaustului, dintre care, aproape 7 milioane de evrei. Acesta este cel mai mare preţ pe care poporul lui Israel l-a plătit, în decursul lungii sale istorii. Popor care, de la demolarea Templului lui Solomon de către romani (anul 70 e.n., consecutiv îndreptăţitei revolte a evreilor, între anii 66-70 e.n.), nu a mai avut ţară, până la 14 mai 1948, când s-a înfiinţat statul Israel. Nu poate fi descris chinul la care au fost supuşi cei care nu au avut altă vină decât aceea că vorbeau şi se rugau în limba lui David! Oroarea lagărelor de concentrare naziste (care i-a surprins până şi pe bravii eliberatori ai Auschwitz-ului, comandanţii militari şi soldaţii ruşi, deprinşi cu tot ce comportă mai urât războiul) rămâne, în istoria omenirii, poate cea mai amară confirmare a unei celebre ziceri – homo homini lupus est… Cu tot ceea ce derivă din ea!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097