Hot News
Foto: RIA Novosti
Peskov: Există voință politică pentru un summit în format Normandia
10/09
Corneliu Vlad: Semnale luminoase în coșmarul ucrainean
10/09

Rusia vrea instituirea unui premiu, ”Mendeleev”, pentru tinerii cercetători

Imagine din Prezidiul Congresului Internațional ”Dmitri Mendeleev”, ale cărui lucrări se desfășoară la Moscova/ Foto: TASS

Rusia a depus, la UNESCO, o cerere prin care se solicită înființarea Premiului ”Mendeleev”, pentru tinerii cercetători, a anunțat premierul Dmitri Medvedev, în deschiderea întâlnirii cu laureați ai Premiului Nobel, cu responsabili ai societăților de chimie, ai organizațiilor științifice ruse și internaționale, care s-au adunat pentru cel de-al XXI-lea Congres Internațional ”Dmitri Mendeleev”, dedicat celei de-a 150-a aniversări a tabelului Mendeleev.

”În cadrul activităților dedicate marcării Anului Internațional al Tabelului lui Mendeleev, noi (și am în vedere Federația Rusă) ne-am adresat UNESCO, cu propunerea de a înființa un Premiu internațional, pentru rezultate deosebite în domenii precum chimie, fizică, matematică și biologie, distincție care să fie numită Premiul ”Mendeleev”, în onoarea lui Dmitri Mendeleev”, a precizat premierul. ”Este pentru prima dată când țara noastră depune o astfel de cerere, la UNESCO. Sunt convins că, pentru cercetătorii talentați, pentru colectivele de cercetători, acest premiu ar putea fi un bun stimulent pentru atingerea de noi culmi științifice”.

În opinia premierului, acest premiu va avea o importanță aparte pentru tinerii cercetători. De asemenea, el și-a exprimat speranța că valoarea Premiului Mendeleev va fi destul de mare. ”Conform părerii noastră, cei doi laureați ar trebui să primească 250.000 de dolari, fiecare, așa că e un premiu destul de consistent”, a subliniat Dmitri Medvedev.

Șeful Guvernului rus și-a exprimat, de asemenea, speranța, că inițiativa rusă va fi susținută de către Secretariatul UNESCO și că, în curând, va apărea posibilitatea de a-i felicita pe primii laureați și de a le înmâna distincția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091