Hot News
Aleksei Arbatov: Care ar putea fi cauza izbucnirii unui război nuclear?
14/09
Îndemnul lui Gherman Gref: pregătiți-vă de o criză
14/09

Evgheni Satanovski a explicat afirmațiile lui Netanyahu despre întâlnirea cu Putin

În timpul întâlnirii președintelui rus Vladimir Putin cu premierul israelian Benjamin Netanyahu din Soci/ Foto: RIA Novosti

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a publicat, pe pagina sa de Facebook, o postare în care a comentat întrevederea sa cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, la Soci.

”Întâlnirea la nivel înalt, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin – importantă pentru securitate. Relațiile dintre țările noastre nu au fost niciodată atât de apropiate”, a scris Netanyahu.

Premierul israelian a mai arătat, de asemenea, că aceste relații au ajutat la prevenirea unor incidente periculoase și a adăugat că acest lucru reprezintă o componentă esențială pentru ”stabilitate în regiune”.

Netanyahu a reamintit că, în ultimul timp, Iranul a încercat, în repetate rânduri, nu doar să atace Israelul, de pe teritoriul Siriei, dar și să repoziționeze rachete de o precizie ridicată, în direcția statului israelian.

În discuția sa cu postul de televiziune ”360”, politologul și doctorul în științe economice, Evgheni Satanovski, a explicat că premierul israelian a avut în vedere faptul că Rusia este singura țară care a reușit să stabilească un dialog și cu Israelul, și cu Iranul. Astfel, acest dialog, pe care Rusia a reușit să-l stabilească și cu Iranul, și cu Siria, a ajutat la evitarea unui mare război în Orientul Mijlociu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874973