Hot News
Descoperire în Iakutia: Un diamant – matrioșkă
05/10
Ziarul de Investigații: Interviu exclusiv cu Ambasadorul Federației Ruse, despre Marea Neagră, Ucraina, fake news, Iohannis, Kovesi și Dragnea
05/10

Ucraina. La școlile în limba rusă se va preda în ucraineană

Foto: pixabay.com

Același lucru se va întâmpla și în școlile cu predare în limbile minorităților naționale care trăiesc pe teritoriul Ucrainei – cursurile se vor ține în limba ucraineană, începând din septembrie 2023.

În privința școlilor de limbă rusă, ministrul Educației din Ucraina, Anna Novosad, a anunțat că aceste unități de învățământ vor fi trecute la limba ucraineană încă din 2020.

”Mai există școli de limbă rusă, dar, din septembrie 2020, ele vor fi trecute la limba ucraineană – ca limbă de predare a cursurilor”, a declarat oficialul, pentru postul de televiziune Priamoi.

În același timp, ea a precizat că școlile cu predare în limbile minorităților naționale, care fac parte din grupul limbilor vorbite în spațiul Uniunii Europene, vor trece la limba ucraineană, începând din 2023. Novosad a precizat, totodată, că în aceste unități de învățământ obligatoriu se va păstra posibilitatea studierii limbii materne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100