Hot News
Cele mai populare nume pentru nou-născuți
11/10
Olanda va investiga rolul Ucrainei în cazul avionului doborât
11/10

Medici străini pentru spitalele și policlinicile din Rusia

Foto: kp.ru

Ministerul Sănătății a propus atragerea de cetățeni străini – în primul rând, migranți din fostele republici sovietice – care să lucreze în spitalele și policlinicile din Rusia, pentru a rezolva problema lipsei de medici, relatează cotidianul ”Izvestia”. Potrivit datelor Ministerului Muncii și Ministerului Sănătății, potențialul de personal al medicilor ruși poate acoperi necesarul de doctori doar în proporție de 4%.

Interlocutorii ziarului spun că Rusia are nevoie de medici oncologi, de psihiatri, ortopezi, oftalmologi, neuropatologi și de medici pentru serviciile de urgență. Pentru soluționarea acestei probleme, Ministerul Muncii este dispus să atragă forță de muncă străină – se propune ca medicilor de peste hotare să li se acorde cetățenie rusă, în regim simplificat.

La bursa locurilor de muncă sunt înregistrați circa 1000 de medici, în condițiile în care necesarul de specialiști este de câteva ori mai mare: doar în sectorul oncologic, ar mai fi necesari circa 4000 de specialiști. Rusia ar mai avea nevoie, printre altele, de 240 de oftalmologi, de 600 de specialiști în ortopedie și de 1059 de psihiatri.

Completarea locurilor vacante cu specialiști străini ar permite rezolvarea, fie și cu titlu temporar, a situației create, consideră experții consultați de ”Izvestia”.

Din datele Ministerului Sănătății, reiese că, numai în policlinicile din Rusia, ar fi nevoie de peste 25.000 de medici și în jur de 130.000 de asistenți medicali și personal auxiliar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089