Hot News
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie: 1944, de la Operațiunea Iași-Chișinău, la frăția de arme sovieto-română (V). La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
11/10
Putin: Rusia va produce rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune
12/10

New York Times a găsit o nouă sperietoare pentru Europa

Ilustrația: nvworld.ru

În spatele otrăvirii, în Marea Britanie, a fostului agent GRU, Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia, dar și a tentativei de lovitură de stat din Muntenegru, precum și în spatele altor evenimente care au căpătat rezonanță în presa occidentală, se află subunitatea GRU 29 155, susține cotidianul american The New York Times, citând surse ale serviciilor speciale occidentale.

În articolul preluat de mijloacele de informare în masă din Rusia, sunt enumerate acțiuni de destabilizare a situației din Republica Moldova, otrăvirea unui traficant de arme din Bulgaria, tentativa de lovitură de stat din Muntenegru, otrăvirea fostului ofițer GRU, Serghei Skripal și a fiicei acestuia, în localitatea britanică Salisbury.

Potrivit informațiilor obținute de NYT, reprezentanți ai serviciilor de spionaj din patru state occidentale consideră că, în spatele tuturor acestor evenimente, se află ”subunitatea 29 155” a GRU, ”care are abilitățile specifice activităților subversive, de sabotaj și a asasinatelor”.
”Cred că am uitat cât de neîndurători pot fi rușii”, citează ziarul afirmația lui Peter Zwack, ofițer de spionaj în rezervă și fost atașat militar la ambasada Statelor Unite din Rusia.

Potrivit spuselor sale, în ”subunitatea 29 155” lucrează oameni care au călătorit în țările Europei, care au trecut, de asemenea,
”prin sângeroasele războaie din Afganistan, Cecenia și din Ucraina”, iar munca lor, ”conform evaluării serviciilor occidentale de informații, este într-atât de secretă, încât, este foarte probabil, ca celelalte subunități ale GRU să nu știe nimic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875164