Hot News
Forumul economic Rusia-Africa. Principalele momente
24/10
Putin se gândește mereu la un succesor
24/10

Rusia a sfătuit NATO să cumpere manuale de istorie, nu haine groase

Foto: 1943, Stalingrad/ Foto de arhivă/ Pagina de pe Twitter a reprezentantului rus la NATO

Departamentul de achiziții al Alianței Nord-Atlantice a comandat echipament de camuflaj pentru perioada de iarnă și uniforme speciale, care să reziste la temperaturi de minus 40 de grade Celsius.

Reprezentanța Rusiei la NATO a recomandat Alianței să cumpere manuale de istorie, în locul echipamentelor de iarnă, pentru desfășurarea de operațiuni la temperaturi de minus 40 de grade Celsius, scrie agenția TASS.

”Departamentul NATO a comandat echipament de camuflaj pentru iarnă (78.000 de seturi) și uniforme militare pentru timp geros (în valoare de 70 de milioane de euro) pentru operațiuni pe durata anotimpului de iarnă, la minus 40 de grade. Aceasta, pentru a demonstra planificarea militară defensivă a NATO? Poate ar fi mai bine să cumpere manuale de istorie despre al Doilea Război Mondial, despre Stalingrad, spre exemplu”, a scris reprezentanța Rusiei, pe Twitter.

Agenția TASS amintește că, la sfârșitul lunii septembrie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat că Alianța își va extinde prezența în Arctica, dar că încearcă, ținând cont de poziția Rusiei în zonă, să evite o creștere a stării de încordare în această regiune. În februarie 2018, s-a făcut cunoscut că numărul trupelor britanice din Arctica va fi crescut, pentru a proteja, de Rusia, flancul nordic al NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875155