Hot News
Rusia a sfătuit NATO să cumpere manuale de istorie, nu haine groase
24/10
În exclusivitate, Konstantin Moghilevski: Murdăria este spălată doar cu apă curată – la fel se face și cu falsificarea istoriei!
24/10

Putin se gândește mereu la un succesor

Foto: RIA Novosti

Directorul general al Agenției Internaționale de Presă ”Rossia segodnia” (Rusia azi), Dmitri Kiseliov (în imagine), a declarat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, își pregătește un succesor pentru funcția de șef al statului.

”Își pregătește un succesor. Mai mult, chiar Putin a spus că el se gândește la asta, de dimineața până seara, în fiecare zi”, a spus omul de televiziune, adresându-se studenților Facultății de jurnalism a Universității din Moscova.

Producătorul emisiunii ”Vesti nedeli” a arătat că orice politician responsabil trebuie să asigure continuitatea puterii. El a subliniat că susținerea acordată succesorului, de către președintele în exercițiu, constituie o tradiție practicată pretutindeni în lume.

El a dat exemplul Franței, al Germaniei, al Chinei și al Statelor Unite. A menționat, de asemenea, cazul fostului președinte al
Franței, Francois Hollande, care l-a sprijinit pe Emmanuel Macron și pe cel de-al 44-lea președinte al SUA, Barack Obama, care a susținut-o pe Hillary Clinton.

”Desigur, ultimul cuvânt îi va reveni poporului; vor fi alegeri directe. La fel ca și ceilalți conducători, primul președinte al Rusiei, Boris Elțîn, a lăsat un succesor, pe Putin; dar, ulterior, Putin a fost ales, prin vot, de către popor”, a subliniat Kiseliov.

Lenta.ru amintește că actualul mandat al președintelui Putin expiră în 2024. Conform Constituției ruse, una și aceeași persoană nu poate ocupa funcția de șef al statului, mai mult de două mandate consecutive. Prin urmare, Putin nu mai poate candida în alegerile prezidențiale din 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994