Hot News
Acuzat de spionaj. Bulgaria a expulzat un diplomat rus
31/10
Gaze naturale. Putin a cerut aducerea la zero a pretențiilor reciproce ale Rusiei și Ucrainei
01/11

Duma de Stat, despre scenariul de intimidare a Rusiei

Crimeea/ Foto: TASS

Un atac asupra Crimeii – operațiune inclusă în scenariul Statelor Unite privind intimidarea Rusiei – nu va aduce un rezultat palpabil; este o teorie militară inaplicabilă, a apreciat deputatul Ruslan Balbek, reprezentantul Crimeii în Duma de Stat.

Comentariul vine după ce publicația americană Foreign Policy a scris că administrația Statelor Unite analizează noi strategii ”de intimidare” a Rusiei și a Chinei, una dintre ele presupunând un atac asupra Crimeii, alta – asupra Orientului Îndepărtat al Rusiei.

”Având în vedere doctrina militară a SUA, agresivă în esența ei, este firesc să fie analizate, la modul cel mai detaliat posibil, variantele de atac asupra Crimeii. Întrebarea este – ce înțeleg americanii prin ofensivă: un atac masiv cu rachete de croazieră sau dislocare de trupe? Dar, nici una, nici cealaltă variantă nu va aduce un rezultat palpabil. Ținând cont de linia de apărare antiaeriană a peninsulei, este aproape imposibil să fie doborâte ținte importante și nici Rusia nu va permite niciunui distrugător american să atace teritoriul nostru fără consecințe”, a spus Balbek pentru RIA Novosti.

El a arătat că, în calitate de superputere, Statele Unite dispun de forțe considerabile, dar, în cazul unei confruntări, vor fi pierderi de ambele părți.

”Una este să ataci Irakul sau Libia fără să suporți consecințele și cu totul altceva este să lupți cu o țară capabilă să trimită rapid un focos nuclear, direct în centrul Washingtonului. Prin urmare, toate aceste planuri sunt teorie militară; una frumoasă, dar inaplicabilă”, a adăugat parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091