Hot News
Avertismentul lui Putin: Există deficit de cadre calificate
03/11
Donald Trump a detestat Ucraina din primele zile ale mandatului
04/11

Biserica Rusă nu mai vorbește cu Biserica Ortodoxă a Greciei

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill/ Foto: rbc

În această duminică, Biserica Ortodoxă a Rusiei a întrerupt comunicarea euharistică cu șeful Bisericii Ortodoxe a Greciei, relatează Interfax.

Vorbind la emisiunea ”Biserica și lumea” a postului de televiziune Rossia-24, șeful Departamentului sinodal pentru relații externe, mitropolitul Ilarion, a declarat că Biserica Rusiei avertizase, deja că, dacă arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, Ieronim al II-lea, va recunoaște schisma ucraineană, atunci numele lui va fi șters din dipticele Bisericii Ortodoxe Ruse.

La 29 octombrie, s-a aflat că arhiepiscopul Atenei a trimis o scrisoare cu gând de pace șefului bisericii necanonice a Ucrainei, Epifanie Dumenko, în care anunța recunoașterea oficială a acestei structuri.

”Ceea ce înseamnă că, atunci când Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii va ține slujbe, el nu va pomeni numele arhiepiscopului de Atena, așa cum nu îl pomenește nici pe cel al Patriarhului Constantinopolului. Cred că, în următoarea duminică, la slujba pe care Patriarhul o va ține, nu va mai fi o astfel de pomenire. Ceea ce înseamnă că noi întrerupem comunicarea euharistică cu arhiepiscopul Atenei”, a explicat mitropolitul Ilarion.

El a ținut să sublinieze că acest lucru nu presupune faptul că Biserica Rusă sistează orice comunicare cu întreaga Biserică a Greciei.
”Vom continua să comunicăm cu toți acei arhierei care nu recunosc schisma ucraineană; iar, în Grecia, sunt astfel de biserici”, a precizat mitropolitul.

Mai mult, a spus ierarhul, serviciile de pelerinaj ale Bisericii Ruse vor recomanda pelerinilor lor să nu viziteze eparhiile acelor arhierei ai Bisericii Greciei care recunosc schisma ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078