Hot News
Basorelieful mareșalului Jukov a fost dat jos la Odessa
03/11
Biserica Rusă nu mai vorbește cu Biserica Ortodoxă a Greciei
04/11

Avertismentul lui Putin: Există deficit de cadre calificate

Echipa Corporației de stat ”Rosatom”, câștigătoare a Campionatului Național WorldSkills Hi-Tech 2019 din Ekaterinburg/ Foto: ruposters.ru

Președintele Vladimir Putin a declarat că deficitul de cadre calificate va continua să crească în Rusia.

În cadrul unei teleconferințe cu participanții la Campionatul Național WorldSkills Hi-Tech 2019 din Ekaterinburg, șeful statului a estimat că, până în 2030, deficitul de cadre calificate ar putea atinge, în Rusia, trei milioane de oameni. Potrivit spuselor sale, acest lucru va genera pierderi de sute de miliarde de dolari în economia rusă. În acest context, președintele a cerut ”să fie depuse eforturi energice” pentru rezolvarea problemei.

Liderul rus a adăugat că problema deficitului de lucrători calificați există nu numai în Rusia, ci și pe piața mondială a muncii în ansamblul ei, inclusiv în țările dezvoltate din Europa Occidentală.

Lenta.ru amintește că, la sfârșitul lunii septembrie, s-a anunțat că, în ultimul an, Rusia se confruntă cu o creștere a deficitului de angajați în posturi ce reclamă înaltă calificare. Din acest motiv, pretențiile salariale ale angajaților cresc, iar angajatorii sunt obligați să plătească, a explicat Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875110