Hot News
Întreprinderile mici și mijlocii din Rusia s-au apropiat de stagnare
10/11
”Sberbank” a prezentat cel mai puternic supercomputer din Rusia
11/11

Cale liberă startup-urilor în domeniul inteligenței artificiale

Foto: Izvestia

În Rusia, este necesar să se creeze cele mai favorabile condiții pentru cei care lansează startup-uri și aduc pe piață produse avansate în domeniul inteligenței artificiale, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul forumului Artificial Intelligence Journey desfășurat la Moscova.

Potrivit șefului statului, astfel de proiecte reprezintă acum un pas către necunoscut, care ar putea fi un salt uriaș pentru întreaga civilizație, relatează RIA Novosti.

Putin a numit startup-urile în domeniul inteligenței artificiale drept o provocare îndrăzneață pentru oamenii talentați și entuziaști.
“Acești oameni trebuie să fie siguri că este nevoie de ei și că vor primi sprijin în Rusia”, a subliniat el.

În același timp, șeful statului a arătat că atât funcționarii publici, cât și lucrătorii din sistemul structurilor de ordine trebuie să învețe tehnologiile inteligenței artificiale. ”Deținerea de cunoștințe în acest domeniu trebuie să fie o cerință obligatorie, în toate profesiile: în economie, business, educație, sănătate, în sfera organelor de ordine și, desigur, la toate nivelurile administrației publice”, a spus Putin.

În opinia președintelui, tehnologiile inteligenței artificiale sunt cele care vor ajuta ”mașina birocratică să scape de inerție și încetineală, va crește radical transparența și eficiența procedurilor administrative”. Putin a adăugat că de IA depinde crearea unor orașe confortabile și sigure, a unui sistem de sănătate de calitate și accesibil, a unui sistem de transport stabil și a capacității de apărare a țării.

În timpul lucrărilor forumului menționat, Fondul Rus de Investiții Directe, Sberbank, Yandex, Mail.Ru, MTS și Gazprom Neft au încheiat un acord care prevede crearea unei Alianțe în domeniul inteligenței artificiale, au declarat companiile enumerate, într-un comunicat transmis către RBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994