Hot News
Cale liberă startup-urilor în domeniul inteligenței artificiale
10/11
Assad a numit situația din Siria ca fiind un model în miniatură al celui de-al treilea război mondial
11/11

”Sberbank” a prezentat cel mai puternic supercomputer din Rusia

Foto: FAN/ RIA Novosti

David Rafalovski, vicepreședinte executiv al ”Sberbank”, a informat, în cadrul forumului AI Journey de la Moscova, că banca lui a prezentat cel mai puternic computer din țară, ”Christofari”, conceput pentru a rezolva problemele de inteligență artificială, relatează RIA Novosti.

După cum s-a dovedit, supercomputerul, care a devenit componenta cheie pentru AI cloud de la ”Sberbank”, a fost creat împreună cu compania Nvidia, pe baza nodurilor de înaltă performanță, NVIDIA DGX-2, echipate cu acceleratoare de calcul Tesla V100. Performanța de testare a computerului numit după numele primului client al băncii, Nikolai Christofari, a atins 6,7 PFLOPs.

Resursele ”Christofari” vor fi disponibile pentru clienții serviciului cloud al companiei ”SberCloud”, care face parte din ”Sberbank”, începând cu 1 decembrie. Acestea vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a dezvolta și utiliza algoritmi de inteligență artificială cât mai convenabil și rapid. În ceea ce privește puterea, ”Christofari” se află pe locul șapte în Europa, a remarcat Rafalovski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875209