Hot News
Soții Bertici, o nouă superaventură în Siberia! Expediție unică a unor români
13/11
Vladimir Putin: Nu repetați greșelile economice din trecut
14/11

Zilele Republicii Tatarstan în România

Foto: Centrul Rus de Știință și Cultură din București

CENTRUL RUS PENTRU ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ,
cu sprijinul MINISTERULUI CULTURII AL REPUBLICII TATARSTAN (FEDERAȚIA RUSĂ),
vă invită la ZILELE REPUBLICII TATARSTAN ÎN ROMÂNIA 15-16 Noiembrie 2019

În cadrul celei de-a IX-a ediţie a Zilelor Culturii Ruse în România (16 octombrie – 27 noiembrie 2019), Centrul Rus de Ştiință și Cultură, cu sprijinul Ministerului Culturii al Republicii Tatarstan, organizează o serie de evenimente dedicate Zilelor Republicii Tatarstan.

Un master-class de coregrafie

Zilele Republicii Tatarstan se deschid la data de 15 noiembrie, ora 16.00, la Centrul Rus de Știință și Cultură (București, bvd. Lascăr Catargiu, 50) cu un master-class de artă coregrafică și plastică – “Identificarea personală în societate”. În cadrul acestui master-class, regizorul Tufan Imamutdinov și coregraful Marsel Nuriev vor încerca să răspundă întrebărilor – în ce măsură, în condițiile globalizării și contopirii culturilor, tradițiilor și limbilor, poate fi păstrată cultura autentică și dacă, totuși, codul cultural tradițional poate să rămână actual și unic.

După vernisaj, un concert

Ansamblul folcloric ”Rivayat”/Foto: kazanconservatoare.ru

În continuare, la ora 18.30, la Centrul Rus de Știință și Cultură, va avea loc vernisajul expoziției artistului plastic Radik Musin (în prezența autorului), artist care s-a făcut remarcat în domeniile picturii, graficii și a artelor populare. La ora 19.00, programul se va încheia cu concertul ansamblului etnic turco-tătăresc de arte și meşteşuguri, “Rivayat”. În prezent, ansamblul “Rivayat” (în traducere – “datină”) este o echipă de creaţie artistică, ce ocupă un loc meritoriu în spațiul cultural al Republicii Tatarstan și al Rusiei, reprezentând o “carte de vizită”, cu cele mai bune exemple de muzică şi de tradiţii populare naționale ale tătarilor din Republica Tatarstan, în spațiul multicultural al Rusiei și în străinătate. Intrarea la aceste evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile. https://www.facebook.com/events /488032445115582/

În lumea baletului, la Teatru ”Nottara”

La data de 16 noiembrie, ora 19.00, la Teatrul “Nottara” (Bd. General Gheorghe Magheru, 20) va avea loc un spectacol al Asociației de creaţie artistică “Alif”. Asociația este implicată în proiecte de dans şi de scenă, care abordează problemele sociale actuale.

Ansamblu artistic “Alif” s-a format în anul 2016; cu toate acestea, el a reușit să obțină cel mai prestigios premiu teatral din Rusia. Proiectul este realizat cu participarea activă a artistului emerit al Rusiei, solistul de balet Kirill Ermolenko. Kirill Ermolenko a studiat şi s-a pregătit în arta baletului în capitala Tatarstanului – Kazan şi a activat mai bine de 10 ani ca prim-solist al baletului Kremlinului din Moscova.

Intrarea se face pe bază de bilete, care pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului ”Nottara”.

https://www.facebook.com/events/488050021749300
/?active_tab=discussion http://new.nottara.ro/?sid=330

Informaţii actualizate și mai multe detalii privind evenimentele găsiți pe pagina de Facebook a Centrului Rus:

https://www.facebook.com
/CentrulrusdestiintasiculturaBucuresti/ sau pe website: http://rou.rs.gov.ru/ru
Centrul Rus de Știință și Cultură |
Bld.Lascar Catargiu 50, București
0314254486
secretariatccr@mail.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091