Hot News
Zilele Republicii Tatarstan în România
13/11
Lavrov a glumit în legătură cu alegerile americane
14/11

Vladimir Putin: Nu repetați greșelile economice din trecut

Noul Cosmodrom ”Vostocinîi” din Regiunea Amur (Orientul Îndepărtat)/ Foto: zen.yandex.ru

La o ședință cu membrii Guvernului, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ca, în cadrul realizării proiectelor naționale, să crească ponderea achizițiilor de utilaje de proveniență autohtonă. În acest context, liderul de la Kremlin a cerut să nu fie repetate greșelile epocii sovietice, relatează Lenta.ru.

”Echipamentele tehnice de fabricație rusească, ce sunt cumpărate, trebuie să fie complet competitive. Nu trebuie repetat ceea ce s-a întâmplat în economia sovietică, o economie închisă”, a avertizat șeful statului, subliniind că respectiva aparatură tehnică trebuie să răspundă cerințelor cumpărătorului, să beneficieze de un sistem stabil de asistență post-vânzare și de servicii de garanție.

În același timp, Putin a cerut ca mijloacele financiare aflate la dispoziție să fie folosite punctual, pentru achiziția de utilaje și echipamente tehnice, dar și pentru asigurarea ”unei transparențe totale” în acest domeniu. Președintele a precizat că traseul banilor trebuie monitorizat la toate nivelurile.

Liderul de la Kremlin a recunoscut, totodată, că a cerut acest lucru, în repetate rânduri, în privința altor mari proiecte rusești, precum Cosmodromul ”Vostochnîi”. Dar, cuvintele lui nu au avut nici un efect: ”se fură cu sutele de milioane de ruble, chiar dacă au fost, deja, deschise câteva zeci de dosare penale”, a arătat Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076