Hot News
În vara anului 2020, va fi lansată o nouă serie de desene animate ”Nu, pagadi!” (VIDEO)
15/11
Cum a luptat contraspionajul rus cu spionii din armată
15/11

Putin a anunțat îndeplinirea sarcinilor Rusiei în Siria

Foto: RIA Novosti

Rusia și-a îndeplinit misiunile stabilite în Siria, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei conferinței de presă, cu prilejul participării sale la summitul BRICS de la Rio de Janeiro.

Potrivit lui Putin, interesele rusești în regiune urmăreau să evite pătrunderea pe teritoriul rus a unui număr mare de teroriști instruiți și pregătiți, care provin din Rusia și din fostele republici sovietice, transmite agenția TASS.

„În acest sens, nu putem spune că am rezolvat sută la sută ceea ce ne-am propus, dar, în general, da. Am finalizat misiunea pe care ne-am propus-o înainte de a începe operațiunea în Siria ”, a spus el.

Liderul rus a apreciat, de asemenea, contribuția SUA la lupta împotriva terorismului din Siria. Cu toate acestea, potrivit lui, rolul Rusiei în acest proces este evident pentru observatorii externi.

În plus, Putin a subliniat că Rusia nu consideră că prezența forțelor americane pe malul estic al Eufratului este legitimă. Potrivit acestuia, formațiunile armate se află acolo “nu la invitația guvernului sirian și nu în cadrul unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU”. “Aceasta este o prezență ilegală”, a concluzionat el.

Anterior, președintele sirian, Bashar al-Assad, a făcut o declarație similară, cu privire la trimiterea trupelor ruse în țară. Potrivit acestuia, Rusia face acest lucru pentru a se proteja de terorism în interiorul granițelor sale. Assad a subliniat, de asemenea, că armata rusă din Siria nu luptă pentru interesele niciunei persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108