Hot News
Premierul Bulgariei s-a justificat în fața lui Putin
06/12
Schimburile comerciale ruso-germane, în creștere
07/12

Președintele Poloniei a refuzat să considere Rusia un inamic pentru NATO

Foto: TASS

La finalul summitului Alianței Nord-Atlantice, care s-a desfășurat la Londra, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că, în opinia lui, Rusia nu este inamicul NATO.

”Nu există inamici. Astăzi, NATO nu are nici un inamic. Probabil, inamic ar putea fi catalogate organizațiile neguvernamentale cu caracter terorist”, a spus Duda în fața presei. Acesta a fost răspunsul dat, de către liderul polonez, la întrebarea dacă Rusia este inamicul Alianței Nord-Atlantice.

”Este vecinul nostru, cu care nu întotdeauna suntem de acord”, a adăugat Duda, potrivit căruia, cu Moscova trebuie purtate negocieri. El și-a argumentat punctul de vedere afirmând că ”Rusia este un vecin, Rusia este un partener”.

Comentând declarația președintelui Poloniei, șeful Comsiei senatoriale pentru afaceri internaționale, Konstantin Kosaciov, a estimat că discursul lui Andrzej Duda s-a schimbat, pentru că, în interiorul Alianței, au apărut puncte de vedere diferite privind relațiile reciproce cu Rusia. Cu alte cuvinte, a explicat senatorul rus, Polonia se orientează nu după interesele naționale, ci după starea de spirit generală a NATO. ”Poziția SUA variază. Pentru Polonia, să tragi pe o singură poartă devine din ce în ce mai riscant, pentru că, astfel, ea nu își întărește poziția în relațiile cu alte țări ale Uniunii Europene”, a arătat Kosaciov, concluzionând că, în privința Rusiei, politica nu se “stabilește la Varșovia, ci la Washington, Berlin și Paris”.

În aceeași notă s-a exprimat și senatorul rus Aleksei Pușkov. Într-o postare pe Twitter, politicianul rus a apreciat că ”Duda a decis să nu intre în dezacord cu Trump și cu Macron. Dar, cuvintele nu înseamnă politică”, a adăugat Pușkov. Potrivit convingerii sale, Varșovia nu intenționează să renunțe la politica de presiuni și sancțiuni în privința Rusiei. ”Rusia nu este declarată dușman, dar, se poartă cu ea ca și cu un dușman”, a arătat Pușkov, citat de ”Izvestia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076