Hot News
Cum arată, în interior, geamantanul nuclear
06/12
Președintele Poloniei a refuzat să considere Rusia un inamic pentru NATO
06/12

Premierul Bulgariei s-a justificat în fața lui Putin

Foto: serviciul de presă al guvernului rus

Demararea lucrărilor de construcție a gazoductului ”Turkish Stream” în Bulgaria a fost întârziată, pentru că a fost necesară efectuarea unor proceduri obligatorii, a declarat, în direct la postul de televiziune BTV, premierul Bulgariei, Boiko Borisov (în imagine), relatează presa de la Moscova.

Declarația vine în contextul în care, miercuri, la conferința de presă organizată la sfârșitul întrevederii, la Soci, cu omologul său sârb Aleksandar Vucic, președintele Vladimir Putin a acuzat autoritățile Bulgariei de boicotarea construirii gazoductului ”South Stream” și de tărăgănarea construcției, pe teritoriul lor, a gazoductului ”Turkish Stream”. Liderul de la Kremlin a estimat că, probabil, Sofia procedează astfel în mod premeditat, ”sub presiuni din afară”.

”Să vedem cum se va realiza, mai departe, acest proiect pe teritoriul bulgar”, a adăugat Putin.

La scurt timp, premierul bulgar Boiko Borisov a declarat în direct, la televiziunea locală, că demararea lucrărilor de construcție a conductei ”Turkish Stream” pe teritoriul țării sale a fost întârziată, pentru că a fost necesară efectuarea unor proceduri obligatorii, că, în prezent, zilnic se construiesc câte cinci kilometri de gazoduct și, în sfârșit, că speră ca, până la sfârșitul anului 2020, gazoductul să funcționeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068