Hot News
File de istorie: Rolul conducerii URSS în revenirea Transilvaniei de Nord la România
07/12
Europenii au criticat legea ucraineană a limbii
07/12

La Moscova va fi construită o nouă linie de telecabină

Foto: AGN Moskva

O linie suspendată de telecabine va apărea, în 2023, între stațiile de metrou Shodnenskaia și Recinoi Vokzal, relatează agenția TASS, cu referire la viceprimarul capitalei pe probleme economice, Vladimir Efimov.

Potrivit oficialului, două consorții luptă pentru a obține dreptul de construcție și exploatare a telecabinei, unul dintre ele participând la realizarea telecabinei de la Vorobiovî Gorî (Colinele Vorobiov). Se dorește ca al doilea traseu să fie realizat cu fondurile investitorului, el dobândind dreptul de a gestiona telecabina timp de 25 de ani.

Linia va avea o lungime de 2,3 kilometri, ea trecând pe deasupra lacului de acumulare de la Himki. Traseul va fi integrat în rețeaua orășenească de transport, ceea ce înseamnă că, pentru plata călătoriei, va putea fi folosită cartela Troika. Se speră că realizarea proiectului va permite reducerea, de la 45 de minute la numai șapte, a timpului necesar pentru a parcurge distanța dintre două cartiere moscovite – Tușino și Levoberejnîi.

Prima telecabină pentru transportul de pasageri a fost inaugurată la Moscova, în noiembrie 2018. Ea leagă Vorobiovî Gorî cu complexul sportiv Lujniki. Lungimea traseului este de 720 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875110